Australian Open: Dimitrov jobb volt Fucsovicsnál

Fucsovics meggyőzően kezdett, 5:2-nél kettős brékelőnybe került, de a játszmát csak másodikra tudta kiszerválni. A második etapban is a magyar játékos nyerte el először ellendele adogatójátékát, de Dimitrov előbb egyenlített, majd maratoni, több mint tíz perces gémben a hatodik fogadóelőnyét kihasználva került lépéselőnybe, amit megőrzött a játszma végéig, így a játszmákat tekintve egalizált.

Kész csoda, hogy egyetlen adogatáselnyerés sem született a harmadik szettben, hiszen Marcinak öt, Dimitrovnak két bréklabdát kellett hárítania, de még így is, szinte egyetlen játékban sem dominált, aki szervált. A tie-brékben aztán a bolgár kerekedett felül, és mintha Marci korábbi csípőproblémái is kiújulni látszódtak volna.

Ehhez képest a negyedik szett első bréklabdája a nyíregyházi teniszezőé volt, de parlagon is maradt. Marci fájdalmaira utalt, hogy a hosszabb labdameneteket követően az ütőjére támaszkodva pihent, és 2:1-es Dimitrov vezetésnél el is veszítette adogatójátékát. Innen már nem volt visszaút, Dimitrov 3 óra 28 perc alatt nyert, Marci pedig 2022 után pályafutása során másodszor volt kénytelen búcsúzni már az első fordulóban Melbourne-ben.

AUSTRALIAN OPEN, GRAND SLAM, MELBOURNE (86 500 000 ausztrál dollár)

Férfi egyes

1. forduló: Grigor Dimitrov (bolgár, 13.)–Fucsovics Márton (magyar) 4:6, 6:3, 7:6 (7–1), 6:2

Elolvasom a cikket