Fel kell számolni a kettős minőséget az unió közös piacán!

Az Európai Parlament vitát tartott az úgynevezett „zöldrefestés” jelenségéről, amelynek köszönhetően a vállalatoknak ezentúl bizonyítaniuk kell, hogy termékeik valóban környezetbarátak, nem csak úgy vannak feltűntetve a csomagoláson. Az új szabályozással kapcsolatban Tóth Edina – a dosszié felelőse az EP Környezetvédelmi Szakbizottságban – kiemelten fontosnak tartja a kettős minőség elfogadhatatlan gyakorlatának felszámolását, valamint a bizonyíthatatlan és túlzottan általános állítások és címkék használatát mint az öko, bioalapú vagy klímabarát.

Az intézményközi tárgyalások során Tóth Edina az unió közös piacán érvényesülő kettős minőség betiltását szorgalmazta. „Nem fogadjuk el, hogy az unióban a mai napig kettős mérce érvényesül! Kelet-közép-európai képviselőként óriási sikernek tartom, hogy bekerült a kettős minőség tiltása a jogszabályba, amelynek köszönhetően meg fogjuk szüntetni, hogy a régió állampolgárai másodrangú fogyasztók maradjanak az Európai Unióban” – hangsúlyozta a fideszes képviselő.

„Összességében elmondhatjuk, hogy ma már egyre több vállalat és márka ténylegesen is törekszik a fenntarthatóságra, így a zöldítés szerepe felértékelődik. A fogyasztói bizalom megerősítése érdekében egy hatékony szabályozás minden valódi környezetbarát céges törekvés hitelességét erősítheti. Módosításaink célja, hogy a zöldtermék legyen valóban zöld, járjunk együtt tovább a zöldúton, s szüntessük meg közösen a „zöldrefestés” rossz gyakorlatát!” – tette hozzá a politikus.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket