Határon átnyúló programokat szervezne a burgenlandi káplán

Koncertekkel, közös zarándoklatokkal és kirándulásokkal szólítaná meg a közeljövőben a híveket a burgenlandi Felsőőr járásban dolgozó Csiki Zoltán káplán. Mint az Osztrák Közszolgálati Rádió (ORF) adásából kiviláglik, a férfit egy éve szentelték pappá. Diakónusként liturgiákat vezet a Purbach/Breitenbrunn/Donnerskirchen/Schützen lelkipásztori körzetben. Tavaly szeptember óta Felsőőrött (Oberwart) végzi lelkipásztorként szolgálatát.

Német és horvát nyelven is misézik, de mindig nagy öröm a számára, ha magyarul szólhat a hívőkhöz. Az alsóőri (Underwart) bemutatkozó szertartás nagy élmény volt, a magyar közösségben szinte otthon éreztem magam – hangoztatta az ORF-nek Csiki Zoltán. Jártam már Kőszegen és Keszthelyen is, úgy gondolom, jó lenne összehozni a hívőket, akik így egymást tudnák erősíteni – fogalmazott. Mint kifejtette, a jövőre nézve nagyon sok terve van, például szeretne magyar kórusokat meghívni Burgenlandba, de közös zarándoklatokat is remél. E mellett a fiatalokkal, ministránsokkal is szorosabbra fűzné a viszonyát.

Csiki Zoltán az elmúlt héten részt vett az ausztriai magyar és magyar ajkú papok találkozóján Kismartonban (Eisenstadt). Elmondta, az esemény fontos lehetőség volt nemcsak a tapasztalatcserére, hanem közösségépítésre is.

Elolvasom a cikket