Halálos szívrohamot kapott egy magyar turista és egy síoktató is

Hátborzongató jelenetek zajlottak le az olasz síparadicsomban, a Valdisotto település hegyi lejtőin. Bejárta az olasz sajtót, hogy ugyanazon a napon, ugyanabban a síközpontban két tragédia is beárnyékolta a turisták délelőttjét. Senki sem hitte volna, hogy a kikapcsolódást, amiért odamentek, szörnyűségek váltják fel.

Nem tudták megmenteni

Átok sújtotta Valdisottóban, a Cima Piazzi – San Colombano síterületen a turistákat. Az olasz hófödte tájon egymáshoz közel két személy is meghalt. Először a Masucco hegyvonulataihoz riasztották vörös kóddal a segélyszolgálatot. Egy magyar turista a gyerekeivel ment el síelni, amikor délelőtt 11 óra körül az 57 éves családapa váratlanul szívrohamot kapott, és összeesett. Azonnal riasztották a segélyszolgálatot: mentőhelikopterrel siettek a férfihoz, de hiába próbálták újjáéleszteni az orvosok, már nem tudták megmenteni az életét. A magyar turista holttestét a sondalói Morelli kórházba szállították.

Két napig nem kereste a családja

Még ugyanezen a délelőttön egy másik tragédia is történt. Egy síalpinista indult el felszerelésével, amikor síelés közben egy férfi holttestét találta meg a hóban, ráadásul nem messze attól a helyszíntől, ahol a magyar turista életét vesztette. Az alpinista azonnal riasztotta a rendőrséget a rejtélyes holttest miatt. Kiderült: a síközpont egyik síoktatóját, Armando Romanit találta holtan a turista.

Az 56 éves férfi eltűnését az előző órákban nem jelentette a családja, annak ellenére, hogy két napja nem látták. Romani az első rendőrségi jelentések szerint Malga San Colombanóban ebédelt, majd legalább délután 5 óráig ott is maradt az épületben. Ezután egyedül indult el a lejtős völgyön lefelé. Mivel az olasz nyomozók nem találtak lábnyomokat, valószínűnek tartják, hogy Romani rosszul lett, és néhány méterre aColombanótól, összeesett, és meghalt. A férfi holttestét azért nem találhatták meg két napig, mert erősen havazott a síparadicsomban, és a testét hótakaró fedte be. Később erőteljes szél kerekedett, ami elfújta a havat a síoktató holttestéről, így vették észre az áldozatot – írta a Sondrio Today olasz lap.

Elolvasom a cikket