Rejtélyes csontvázat találtak a dorogi erdőben

A fiatal édesanya le is fotózta a különleges látványt, majd a felvételt elküldte a Komárom-Esztergom Vármegyei Hírportálnak, és azt írta hozzá, hogy terepfutás közben talált rá a „leletre” január 13-án, szombaton a dorogi erdőben.

A futónő a képet közösségi oldalán is megosztotta, ahol elkezdtek találgatni az emberek, hogy milyen állatnak a maradványai lehetnek ezek a csontok. Volt, aki viccesen csak dinócsontváznak nézte, mások pedig vaddisznónak, szarvasnak vagy lónak gondolták.

A lap szakember segítségét kérte a talány megfejtéséhez. Szabó Kálmán tatai vadász végül pontot tett a találgatások végére. A kép alapján ugyanis határozottan megmondta, hogy egy szarvas maradványaira bukkant a terepfutó.

Azt is elmondta, hogy az ivarát már nem lehet megmondani a fotó alapján. Ha bika volt, akkor elvitték az agancsát – magyarázta a vadász, aki szerint biztosan valami elől menekülhetett az állat, amikor csapdába esett. Kutya vagy sakál üldözhette, és a menekülés közben át akart ugrani a fa két ága között, végül beszorult. A csontváz nagy részét a ragadozók már széthordták, a maradékot pedig teljesen lecsupaszították. Jól látszik, hogy már a moha is elkezdett megtelepedni rajta, így biztos, hogy több éve már ott van, és a mérete alapján felnőtt példány lehetett – összegezte a szakember, aki arra figyelmezteti a túrázókat, futókat, hogy ha elhullott nagyvad tetemére bukkannak, akkor annak csontjait, agancsát sem szabad elvinni, hanem jelenteni kell a vadásztársaságnak.

Elolvasom a cikket