Temetés helyett dicsérték Lánczi Tamást

Shakespeare-tól tudjuk, hogy Antonius temetni jött Caesart, nem dicsérni. Ahogy a Hírklikkes Föld S. Péter is temetni jött Lánczi Tamást, a Szuverenitásvédelmi Hivatal frissen kinevezett elnökét, de annyi dicséretet volt kénytelen mellette felhozni, annyi érvet tett az asztalra a Szuverenitásvédelmi Hivatal szükségessége mellett, hogy szinte beállt azok sorába, akik nagyon is fontosnak tarják ezen intézmény létrejöttét, noha alapvetően nagyon utálják a megalakulását a baloldalon. Ki lenne érdekelt ugyanis abban, hogy bármely szervezetet külföldről pénzeljenek azért, hogy hatalomra kerülve Magyarország feltétel nélkül kiszolgálja a finanszírozók érdekeit, a magyar választók akaratát pedig egyszerűen semmibe vegye.

Ez ugyanis a demokrácia megcsúfolása, milliók akaratának lábbal tiprása. Föld S.-nek ez persze nem baj, a végén mégis azt bizonygatja, mintha baj lenne. Kimondja például, hogy: „Eddigi munkássága alapján, Lánczi személye garancia lehet, hogy Magyarország függetlenségén nem esik csorba. Ráfázik, aki erre hajt, nem leszünk ugyanis gyarmat, és nem fogunk úgy táncolni, ahogyan ők fütyülnek”. Hibátlan okfejtés.

Kimondja továbbá, hogy: „Az általa vezetett Szuverenitásvédelmi Hivatal nevéből következően a szuverenitásvédelmi törvény betartását fogja vizsgálni. Ez az a jogszabály, amely nemcsak a pártoknak, hanem a választáson induló, civil szervezetként működő jelölő szervezeteknek is megtiltja a külföldi támogatás elfogadását. A hivatal bármit és bárkit vizsgálhat, civil szervezeteket, pártokat, közjogi szervezeteket, de a figyelme cégekre, egyházakra és magánszemélyekre is kiterjedhet.” Úgy beszél, mintha egyenesen dicsérni jött volna Caesart, nem temetni.

Olvassuk tovább: „Lánczi Tamás fiatal ember, de távolról sem nyeretlen kétéves. A politológus régi motoros a szakmában, volt már szinte minden: miniszteri kabinetfőnök, a Századvég igazgatója, a Figyelő főszerkesztője, a XXI. Század Intézet igazgatója, jelenleg pedig az MTVA online igazgatója és a 48 perc című elemző műsor házigazdája.” Ezzel is azt bizonyítja Föld S., hogy nagyon is jó választás elnöknek.

Majd kiemeli, hogy eddigi munkásságában még szakmai előzmény is megtalálható: „Lánczi Tamás 2017-től 2019-ig volt a Schmidt Mária tulajdonában lévő Figyelő című hetilap főszerkesztője. Nevéhez fűződik a listázós botrány, amikor is 2018-ban a gazdasági lap listát közölt a Soros György zsoldjában álló, tehát általuk megbízhatatlannak, mi több, hazaárulónak minősülő személyekről.”

Aztán már libben a temetési szándék előszele, amikor azt mondja: „van olyan lista, amelyen érdem rajta lenni. Végül ez ilyen lett.”

Ez már amolyan Föld S.-féle sötét gondolat. Ha ezen a listán ugyanis érdem rajta lenni, az azt jelenti, hogy érdem a magyarok ellenségeként élni, és büszkén viselni ennek a nyilvánosságát is. Ez még akkor is elmondható, ha nagyon nem jó, ha vannak emberek, akiknek eszükbe jut listázni. Természetes a jobbikos Gyöngyösit – aki azóta már Gyurcsány-fan lett – elfelejtette megemlíteni, aki parlamenti javaslatában a zsidókat akarta listázni.

A sötétség akkor böfög föl igazán Föld S.-ből, amikor kimondja, hogy „a szuverenitásunk fölött őrködő hivatal esetében is a szándék az, ami ijesztő. Aki listát készít embertársairól, hogy valamilyen szempont szerint osztályozza őket, az ennél nagyobb gazemberségekre is képes. Az nemcsak a szerintük Soros zsoldjában álló civileket és újságírókat listázza, hanem bármilyen más embercsoportot is képes ellenségnek kikiáltani” – húzza alá.

Lánczi, abból kiindulva, hogy Alexander Soros Soros György fia, arra a következtetésre jutott, hogy a birodalom örököse „bizonyára támogatni fogja az abortuszt, a drogliberalizációt és az azonos neműek házasságát, ezzel együtt össztűz alatt tartja majd a család intézményét is”.

Ezek után meg kell kérdezni, mi a nagyobb gazemberség: rárontani a hazára, külföldi pénzekből akarva választást nyerni? Vagy megvédeni a magyarok érdekét, hogy nullát érjen a guruló dollárok által elért felhatalmazás?

Azt gondolom, a válasz a magyarok számára kétszer kettő, mint ahogy az is, hogy Lánczi Tamás személyében a legjobb személy került az új hivatal élére.

A szerző szerkesztő

Elolvasom a cikket