Korrupció miatt emeltek vádat egy szingapúri miniszter ellen

MH/MTI
2024. január 18. csütörtök. 10:53

A hivatal tájékoztatása szerint korrupcióval, ajándékok elfogadásával és az igazságszolgáltatás akadályozásával is megvádolták a 61 éves Iszvarant. A bíróságról távozó miniszter bejelentette, hogy kedden lemondott tisztségeiről, és tagadta a vádakat.

Iszvaran a 27 vádpontban felsoroltak alapján 2015. és 2022. között mintegy 385 ezer szingapúri dollár (100 millió forint) értékű természetbeni juttatást kapott Ong Beng Seng malajziai ingatlanmágnástól, hogy segítse vállalkozásait.

A vádpontok között szerepel, hogy ingyenjegyeket fogadott el a szingapúri Formula-1-es nagydíjra, valamint nagy-britanniai focimeccsekre és musicalekre.

A szingapúri Formula–1-es verseny jogait Ong birtokolja, Iszvaran pedig a verseny felügyelőbizottságának elnöke, majd tanácsadója volt.

A szingapúri kormánypárt vezető politikusát Onggal együtt tavaly júliusban vették először őrizetbe, de Ong ellen nem emeltek vádat. Mindkettejüket óvadék ellenében bocsátották szabadon, és Iszvaran azóta csökkentett fizetéssel szabadságon volt.

A szingapúri Népi Akció Párt (PAP) büszke makulátlan imázsára, amelyre hosszú idő után először vet árnyékot a korrupciós ügy.

Li Hszien Lung miniszterelnök, aki az ügyben határozott fellépést ígért, csütörtöki közleményében bejelentette, hogy elfogadta Iszvaran lemondását mind a kormányában, mind pártjában. A közlemény szerint Iszvaran parlamenti képviselői posztjáról is lemondott.

Elolvasom a cikket