Milyen ételekkel gyorsíthatjuk az anyagcserénket?

Ha nagyon lelassul az anyagcserénk, és ritkábban járunk az illemhelyiségre, mint kellene, könnyen lehet, hogy az étrendünkön kell egy kicsit változtatnunk. Ezek az anyagcsere-gyorsító ételek tele vannak rosttal, ami segíti az emésztést, és nagyon gyorsan megoldhatja a szorult helyzetünket – írta meg a ridikul.hu.

A zab rengeteg rostot is tartalmaz, ami segíti az emésztésünket.

Kutatások bizonyítják, hogy aki nem eszik elég zöldséget, gyakrabban él át szorulásos problémákat, mint az, aki beépíti őket az étrendjébe. A brokkoli közülük is külön jó választás, hiszen a zabhoz hasonlóan nagyon sok rostot tartalmaz.

A lenmag igazi szuperkaja, a most nagyon túlpörgetett chiamag hazai megfelelője. Nagyon jót tesz az emésztésnek, és mivel nagyon jó állaga és íze van, gyakorlatilag bármihez hozzáadhatjuk, a salátától kezdve a levesen át a turmixokig.

Bár egyre több a kutatás arra vonatkozóan, hogy a tejtermékek nem tesznek nekünk annyira jót, szorult helyzetben a joghurt tökéletes megoldás lehet a benne található tejsavbaktériumok miatt, ezek ugyanis hatékonyan indítják meg a bélműködésünket.

Óvatosan kell bánnunk az aszalt gyümölcsökkel, hiszen nagyon magas a gyümölcscukor-tartalmuk, de az aszalt szilva olyan anyagokat tartalmaz, amelyek segítik az emésztést és gyorsítják az anyagcserét.

Elolvasom a cikket