„Nem én öltem meg!” – tagadja szörnyű tettét az ózdi kórházban gyilkoló férfi

Hétfő hajnalban támadta meg betegtársát egy idős férfi az ózdi kórházban: a letartóztatását követően a nyugdíjas nem hitte el, hogy ő követte el a szörnyű gyilkosságot.

A gyanú szerint az idős férfi konyhakésével szúrta halálra 88 éves betegtársát az ózdi kórházban.

A férfi egy késsel több alkalommal mellkastájékon szúrta a sértettet, aki a sérülésekbe belehalt – mondta el a Miskolci Törvényszék szóvivője, Homa-Hajdú Eszter.

A nővérek és a rendőrök igen zavart állapotban találtak rá az idős férfire: kitisztulva a bíróságon nem hitte el, hogy ő lenne a brutális gyilkos. Hiába volt véres a ruhája és a fiókjában az elkövetés eszköze, ártatlanságát bizonygatta, és ragaszkodott ahhoz, hogy a gyilkos besétált a szobájukba, a gyilkosság során használt kést pedig a szatyrából vette ki.

A 88 éves áldozat Borsodszentgyörgyön lakott a feleségével, pár napja feküdt be egy rutinműtétre: a helyiek szerint kétszer is megoperálták. Már jól volt, amikor a családját értesítették, hogy az idős férfit hétfőn hajnalban meggyilkolták a kórházban. A gyilkossá vált idős férfit eredetileg ugyanakkor engedték volna haza, mint az áldozatot: családja azóta is sokkos állapotban van. Nem értik, hogy a példásan élő idős férfivel mi történt. Sérvműtétje volt, pénteken operálták. Miután felébredt, jól volt, éjszaka kezdett el félrebeszélni. Erről felesége beszélt a Tényeknek.

Éjszaka jött egy telefonhívás, hogy nagy a baj, akkor már félrebeszélt – mondta el az idős asszony. A család úgy véli, a gyógyszerek lehettek rossz hatással a férfire. Szerintük az áldozat kiabált álmában, ezért a férfi napokig nem aludt semmit éjszaka. Nem zárható ki, hogy ez is közrejátszott a gyilkosságban.

Mindig kiabált, nem tudott tőle aludni, mondta első éjszaka is, hogy egy szem nem sok, annyit sem aludt – tette hozzá a feleség.

A férfit letartóztatta a bíróság: az ügyben vizsgálni fogják, hogy a kórházban kapott gyógyszerek okozhatták-e a súlyos zavartságát, ami gyilkosságba torkollott.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket