Tragédia: vacsora után kapott szívrohamot a Steph Curryék másodedzője

Dejan Milojevics a Warriors keddi csapatvacsorája után kapott szívrohamot, amely miatt a Salt Lake City-i kórházba szállították, ahol nem tudták megmenteni az életét – közölte a liga honlapja, az nba.com.

Milojevics játékosként több európai csapatban megfordult, volt többek között a szerb Partizan, a spanyol Pamesa Valencia és a török Galatasaray játékosa is, 2004 és 2006 között háromszor választották az ABA Liga legértékesebb játékosának – írta meg az nso.hu.

A 2001-ben Jugoszláv Kupa-győztes Milojevics vezetőedzőként Szerbiában kupát, Montenegróban bajnokságot és kupát is nyert, majd 2021-ben lett a Golden State Warriorsnál Steve Kerr vezetőedző segítője, s rögtön első idényének végén bajnoki címet ünnepelhetett a csapattal.

Milojevics nem csak edzőként, mentorként is sokat tett a szerb kosárlabdáért, korábban a már kétszeres MVP Nikola Jokics útját is terelgette.

„Teljesen le vagyunk sújtva Dejan hirtelen halála miatt. Megdöbbentő és tragikus csapás ez mindenkinek, aki a Warriorsszal kapcsolatban van. Ez hihetetlenül nehéz időszak a családjának, barátainak és mindannyiunknak, akik vele dolgozhattunk” – mondta Steve Kerr.

Elolvasom a cikket