Ha érett állapotban vásárolunk banánt, akkor nagyon rövid ideig, mindössze két-három napig áll el. Ha éretlenül kerül a kosarunkban, akkor egy-két nappal tovább bírja, de nem garantált, hogy szép sárgává érik.
Már a csomagolás során is előfordul, hogy a banán héja könnyen megsérül, ami károsíthatja a benne lévő gyümölcs minőségét, és csökkenti az eltarthatóságát.
A legtöbben a konyhában egy gyümölcstálban tárolják a banánt, ám a szakértő szerint van ennél egy sokkal jobb megoldás is. Kate Hall élelmiszeripari szakértő azt állítja, hogy a gyümölcs hűtőszekrényben való tárolása akár 10 nappal is meghosszabbíthatja a lejárati időt az érés után.
Ha a banán elérte a kívánt színt, egyszerűen csak tegyük be a hűtőszekrénybe, távol a többi gyümölcstől – írja az Express.
„Ha a banán túlhaladt azon a ponton, hogy meg akarjuk enni, meghámozhatjuk, de akár le is fagyaszthatjuk.”