Így mondja egy külföldi a hortobágyi Kilenclyukú hidat, a matyóhímzést és a Túró Rudit

Mindig mókás pillanatokat okoz, ha egy külföldi a magyar szavakkal próbálkozik, hiszen a magyar nyelv egészen különleges helyet foglal el a világ nyelvei között, és kifejezetten nehéznek számít, nem csak a nyelvtan, hanem a hangképzés miatt is.

Előfordul azonban, hogy a külföldiek rácáfolnak az előzetes várakozásokra, és szinte tökéletes magyarsággal ejtenek ki tipikusan magyar szavakat. A Sztárok a reptéren pár nappal ezelőtti adásában ez is megtörtént, de mi csak most kaptuk fel rá a fejünket.

10 nap, 11 híresség, 11 munkakör. Aki eddig is követte a Sztárok a reptéren második évadát, azok nyilvánvalóan tisztában vannak azzal, hogy miről is van szó.

A TV2 mókás műsorában a sztárok a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér különböző munkaköreit próbálják ki. A recept azonban korántsem annyira egyszerű, mert a résztvevőknek közben különféle mókás feladatot kellett megoldaniuk. A legutóbbi adásban például vizesflakonokkal rohangásztak fel-alá a reptéren.

Bár ki tudja, mit tartogat a még előttünk álló két rész, a műsornak ugyanis ezen a héten már vége is lesz, mert csupán két hétig tartott ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, és jövő héten már Till Attila és a Kincskeresők váltja Bódi Sylviéket, mégis úgy tűnik a műsor legemlékezetesebb része múlt hét csütörtökön történt, mikor a csapatok érdekes extra feladatot kaptak a műsorvezető Csutitól:

Nyolc hungarikumnak számító szót kellett megtanítaniuk helyesen kiejteni az útjukba eső külföldiekkel, amelyek a következők voltak:

1. Túró Rudi 2. Gulyásleves 3. Gundel-palacsinta 4. hortobágyi Kilenclyukú híd 5. matyóhímzés 6. Rubik-kocka 7. Téliszalámi 8. Országház

A játékosok ezek után kifejezetten olyan turistákat kerestek, akikről úgy gondolták, könnyebben boldogulnak velük, ha a kiejtést kell megtanítaniuk nekik. A magyar szavakat utána fejből el kellett mondani! Lássuk hogy sikerült a feladvány:

Objektum doboz

Elolvasom a cikket