Nagyszabású illegális szemétégetés zajlik Rákosrendezőn + VIDEÓ

Döbbenetes környezetszennyezés zajlik Rákosrendezőn, pár száz méterre a Városligettől. Az egykori rendező pályaudvaron felépült illegális bádogváros lakói tonnaszámra tüzelik el a szemetet és a mindenhonnan összekukázott kábeleket. Az így kinyert színesfém a legfőbb bevételi forrása az itt élőknek.

A szeméttengerből túrják ki a kábeleket

A bádogváros lakói az illegálisan lerakott szemétből túrják ki a kábeleket, hogy aztán leégessék róla a műanyag burkolatot. Ők maguk is rengeteg szemetet hordanak a területre, amiből később kiválogatják az égetni való kábeleket vagy bármiféle hasznosítható anyagot. Babakocsikban, bevásárlókocsikban viszik aztán tovább a kábeleket a tűzrakó helyekre, ahol aztán nagy halmokban leégetik a műanyag borítást.

Az itt élők a Metropol munkatársainak részletesen elmesélték, hogyan történik mindez.

„Minden szemetet odahordok halomba, aztán majd megszikkad, belobbantom és elég” – magyarázta a férfi.

Fojtogató füst terjeng pár száz méterre a Városligettől

A területen a folyamatos kábelégetés és tüzelés miatt mindenhol fojtogató füst terjeng. A kábelégetés mellett az összetákolt kulipintyókban is tüzelnek, a hevenyészett kéményekből folyamatosan dől a sűrű füst. Ez nyilvánvalóan tovább ront az egyébként is katasztrofális helyzeten.

A környezetszennyezés mértékét megtippelni is nehéz. Az viszont különösen aggasztó, hogy mindez pár száz méterre történik a Hősök terétől, a Vajdahunyad várától és a város büszkeségétől, a Városligettől.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket