Cseh Katalin a „romlottság, a pofátlanság csúcsa”

Nem kell diplomatikusnak lenni, mondhatsz a másiknak bármit, szemtől szembe. Aztán ő vagy építkezik belőle, vagy megvédi magát – mondta Nagy Tímea párbajtőrvívó világbajnok. A jelek szerint Gulyás Gergely megfogadta a tanácsát, mert a Kormányinfón Cseh Katalin momentumos képviselővel kapcsolatban belemondta a kamerába: „Az, hogy a cinizmus, a romlottság, a pofátlanság csúcsa az, hogy valaki, amikor a családja európai uniós pénzekhez jutott, akkor ezt büntető eljárások keretében vizsgálják a mai napig, az érvel amellett, hogy Magyarország ne kapjon Európai Uniós forrásokat.” A kitűnő miniszter ezúttal nem volt diplomatikus.

Talán azért, mert ilyen hajmeresztő arcátlanságot még a Demokratikus Koalíció sem engedett meg magának, a DK ugyanis nem szavazta meg azt a határozatot, amit a Momentum teljes mellszélességgel támogatott. Amivel kapcsolatban Cseh Katalin kijelentette: az Európai Bizottság kárt okozott azzal, hogy felszabadította a Magyarországnak járó források egy részét.

Gulyás Gergely hozzátette, a mostani európai parlamenti ülés is bizonyítja, hogy a hazánkat elítélő külföldi véleményeket valójában az itthoni baloldali politikusok mondják tollba, akik most sem Magyarország érdekeit képviselik.

Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára Facebookján pedig azt írta: a momentumos Cseh Katalinnal az élen a demokratikus kormányzást megkérdőjelező, „aljas rágalmakkal” illetik Magyarországot. Emellett továbbra is blokkolják a nekünk járó uniós források még ki nem fizetett részének utalását, és követelik Magyarország uniós szavazati jogának felfüggesztését.

Teszik mindezt azért, mert nemet mondunk a háborúra, az illegális migrációra és a „genderőrületre.”

Latorcai Csaba szerint érteni vélik a baloldal „hisztérikusan görcsös és óvodás szintre süllyedt, folyamatos feljelentgetését”, mert az ő szempontjuk mindössze egy dologra fókuszál: minél több dollárért, minél nagyobb kárt okozni Magyarországnak és a magyar embereknek. Lehet szembe menni a választói akarattal, de „Virág elvtárstól tudhatnák, hogy a tények makacs dolgok: zsinórban négy választás, négy pofon.”

Nézzük csak, pontosan mit mondott Cseh Katalin: „Nem vagyok biztos abban, hogy az Európai Bizottság teljesen megérti, hogy milyen kárt okozott azzal, hogy engedett Orbán zsarolásának.”

Látják, mennyire igaza van a már a diplomácia nyelvét is félre dobó Gulyás Gergelynek, amikor „a cinizmus, a romlottság, a pofátlanság csúcsaként” emlegeti Cseh Katalin felszólalást. Mint láttuk, nemcsak saját érintettsége okán kellett volna csendben maradnia, hanem azért is, mert teljesen másként állítja be a konfliktust a valósághoz képest.

Azt mondja, Orbán zsarolja az Uniót, mert nem hajlandó engedni, hogy illegális migránsokat engedjünk be Magyarországra, hogy a genderpropaganda elterjedhessen az óvodákban és az iskolákban, illetve nem vagyunk hajlandók a háborút finanszírozni 50 milliárd eurós, négy évre elegendő gigacsomaggal, amikor az Unió nem hajlandó Magyarországnak megfizetni a neki járó 20 milliárd forintos összeget.

Holott ennek éppen a fordítottja igaz. Éppen az Unió az, amely rá akarja kényszeríteni hazánkra, hogy engedje be az illegális migránsokat, hogy támogassa az LMBTQ-propaganda iskolai terjesztését és hogy járuljon hozzá az ukrán háború uniós finanszírozásához a közös uniós kasszából.

S hogy ez mennyire így van, arról a Bizottság elnöke beszélt az Európai parlament minapi ülésén. Ahol kifejezetten aláhúzta, hogy az LMBTQ-propaganda és az illegális migráció támogatása nélkül Magyarország nem számíthat a húszmilliárd eurós uniós támogatásra.

Eddig ezt a jogállamiság hiányának magyarázatával tartották vissza, most azonban kiderült, hogy ez mekkora hazugság volt. Magyarországon teljesen rendben van a jogállamiság, erről pecsétes papírunk is van az Uniótól. Kénytelenek voltak azonban előjönni az igazi okkal. Azzal, hogy a fenti két területen Magyarország ellenáll az uniós akaratnak.

S hogy ez mennyire így van, arra jó példa Orbán Viktor nyilatkozata a Kossuth rádióban, amiben leszögezte: „Nincs az a pénz, amiért beengednénk a migránsokat az országba és beengednénk az LMBTQ-propagandistákat az iskolákba.”

Cseh Katalin szerint van az a pénz. Szerencsére 2010 óta négyszer szenvedtek kétharmados vereséget, s a magyarok hozzáállása alapján az ötödik kétharmad is érlelődőben van. Például az ilyen pofátlan nyilatkozatok miatt.

A szerző szerkesztő

Elolvasom a cikket