Itt van Joe Biden bejelentése, amely újabb háborút robbanthat ki

Újabb amerikai hajót vettek célba a jemeni húszi lázadók, Joe Biden elismerte, hogy hatástalanok voltak a légicsapások – írta meg a Bloomberg, számol be az origo.hu.

Az incidenssel párhuzamosan Joe Biden amerikai elnök elismerte, hogy az amerikai légicsapások korlátozott hatékonysággal képesek elrettenteni az ilyen akcióktól a szeparatistákat.

Az amerikai központi parancsnokság (CENTCOM) által kiadott közlemény szerint, amelyet az X közösségi médiaplatformon osztottak meg, a húszi erők két hajó elleni ballisztikus rakétát lőttek ki a Chem Ranger nevű hajóra. A görög tulajdonban álló jármű az elmúlt napokban a harmadik volt, amelyet megpróbáltak kilőni a lázadók.

A CENTCOM jelentése szerint a két rakéta a hajó közelében vízbe csapódott, a Chem Ranger nem szenvedett károkat. Biden elnök kegyetlen őszinteséggel nyilatkozott a húszik ellen indított nyugati támadásokról: Megállítják a húszikat? Nem. Folytatni fogják? Igen. – jelentette ki, jelezve, hogy a katonai erőfeszítések jelenleg eredménytelenek.

Elolvasom a cikket