Orvosság van a fűben

Egy újabb, saját kiadvány ünnepélyes bemutatójával nyitotta meg a 2024-es évet az Alsóőri Magyar Média és Információs Központ. Az „Őrvidéki füveskönyv“ segítség lehet a beteg emberek számára.

A csaknem száznegyven oldal terjedelmű, képanyagban, illusztrációkban gazdag „Őrvidéki füveskönyv“ nemcsak a gyógynövények beazonosításhoz nyújt segítséget, hanem az író, Binder Grete tippjei és receptjei is feldobják – tudatta vasárnap az osztrák Közszolgálati Rádió (ORF) magyar nyelvű adása. Mint az összeállításból egyebek mellett kiviláglott, a kiadvány naptárszerűen lett felépítve, így a laikusok is megtudhatják, melyik évszakban, melyik gyógy- illetve fűszernövények gyűjhetőek be, dolgozhatók föl.

Az Alsóőri Magyar Média és Információs Központ (UMIZ) gondozásában megjelent mű összeállításában fotókkal illetve lektorálással Dowas Katalin és Dowas Valéria is segített. A szervezet több mint tíz éve kezdett el helyi és régiójellegű kötetek kiadásával foglalkozni. A segítségükkel eddig tizennégy könyv látott napvilágot.

Elolvasom a cikket