Ránctalanítás belülről

Nem csak krémekkel, pakolásokkal és masszázzsal tehetünk sokat az arcbőrünkért, hanem étrendünkkel is. Nem mindegy mit eszünk és szó szerint a bőrünkre megy a vásár.

Számos káros hatás éri a bőrünket életünk során, amelynek hatását akár belülről is enyhíthetjük vagy megszüntethetjük. Vannak olyan ételek, amelyeket kötelező beiktatnod minél hamarabb az étrendedbe a cél érdekében.

Minden, ami narancssárga
Nem csak a szemünknek tesznek jó a narancssárga ételek, hanem a bőrünknek is. Ilyenkor télen pedig kifejezetten szezonja van néhánynak, mint például a sütőtök vagy a sárgarépa. De az édesburgonya is jó szolgálatot tehet.
Mindezt kiegészítve spenóttal vagy mángolddal, igazán hatékony fegyver a ráncok ellen.

Nem csak megfázásra
Ha hiszi, ha nem, de a C-vitamin nem csak a meghűléses betegségekre vagy influenza esetén fontos. Mivel erős antioxidáns, így bőre simaságáért és üdeségéért is sokat tehet. De nem csak tablettákban viheti be a szervezetébe, hanem ételekkel is. Például naranccsal, grapefruittal, kivivel, brokkolival, karfiollal, kelkáposztával és nem utolsó sorban savanyú káposztával. Ez utóbbi igazi super food. Télen kötelező kelléke az étrendünknek. De szigorúan nyersen egye, mert a C-vitamin hő hatására lebomlik.

A fiatalság fűszerei
Van néhány fűszer, amely szintén segít simán tartani az arcbőrt. Használja ezeket, amikor csak lehet az ételeibe és nem fogja megbánni. Ez a chili, fahéj és gyömbér. Ráadásul ezek főleg téli, melengető fűszerek, így nem lesz nehéz beiktatnia az étrendjébe.

Apró mag nagy hatással
A lenmagról biztosan nem feltételezte, hogy kiváló a bőr öregedése ellen, pedig az. Lignánt tartalmaz, amely segít a káros napsugarak ellen. Télen sem árt erre figyelni, különösen, ha síelni készül. Tegye müzlibe vagy szórja a péksütemények tetejére vagy használja akár tojás helyett. Jót tesz majd a bőrének.

Elolvasom a cikket