Hétköznapi ételek, amelyek megölhetik a kutyáját

A legtöbb ember újévkor megfogadja, hogy jobban odafigyel majd az egészséges étkezésre. Nagyon fontos azonban, hogy ami önnek jó, az nem biztos, hogy a kutyájának is az. Sőt, néhány még halálos is lehet kedvenc négylábúink számára, így jobb, ha odafigyel rá mit is ad nekik csemegeként. A következő lista például teljesen tilos számukra: szőlő, mazsola, makadámdió, hagyma, fokhagyma, xylitol.

Szőlő és mazsola:

Habár ez a gyümölcs tökéletes alternatív nassolni való lehet számunkra, a kutyáknak toxikus, ugyanis a legkisebb mértékben is súlyos veseproblémát okozhat náluk.

Makadámdió:

Tökéletes edzés előtti snack, hatalmas energiatartalommal. Szőrös barátainknak azonban semmiképp nem ajánlott!

Hagyma, fokhagyma:

A fenti zöldségek alapvető, elengedhetetlen kellékei néhány otthoni fogásnak, azonban a kutyák számára akár főzve, akár sütve, akár por, akár krém formájában halálos: tönkreteszi ugyanis a szervezetükben a vörösvérsejteket így vérszegénységet okozva nekik.

Xylitol, édesítőszer (pl.:rágógumi):

Sokszor tanácsolják a fogyókúrázóknak, hogy rágózzanak akkor, ha valamit kívánnak így enyhítve annak érzetét. Nos, ha szőrös barátaink esetében azonban egy darab is hipoglimékiás sokkot okozna, annyira megdobná az inzulinszintjüket az édesítőszer.

A fentieken kívül persze sok már tartozik még a nem ajánlott ételek listájára a kutyák számára. Ilyen például a joghurt, sajt vagy tej, ami a laktóz miatt gyomorproblémákat okozhat. Fontos tehát szem előtt tartani: ami számunkra jó, számukra nem feltétlen az. A jó szándék is okozhat végzetes tragédiát így – írja a Mirror.

Elolvasom a cikket