Mit kezdjünk a munkahelyi románcokkal?

Váratlan helyzetekben találhat ránk a szerelem, bár ha jobban belegondolunk, a munkahelyi kapcsolatok nem is olyan ritkák. Jellemzően az emberek egyik fele azt mondja, hogy kollégával soha, a másik fele pedig úgy van vele, hogy miért ne, mert mi van, ha ő az igazi – írja meg a ridikul.hu.

Ha úgy érezzük, hogy visszavonhatatlanul és végérvényesen beleszerettünk az egyik kollégánkba, akkor első lépésként érdemes megtudni, hogy van-e barátnője vagy felesége. Ha igen, akkor inkább hagyjuk, szerintünk az izgalmakon túl csak bonyodalmakhoz vezet egy nős/férjezett munkatárssal kikezdeni. Ha viszont szabad, akkor is tovább kell latolgatni a jövőt.

Mennyi időre tervezünk?

Merthogy akár rövid, akár hosszú távon gondolkodunk, a végén mindkettő rosszul sülhet el. Ha csak pár éjszakáról van szó, akkor utána kínos lehet kerülgetni a másikat a munkahelyünkön. Ha hosszú távon tervezünk, akkor is. Ráadásul az sem szokott sok jóra vezetni, ha együtt élünk, együtt dolgozunk a párunkkal. És ha még a szabadidőt is együtt töltjük… Ha viszont úgy látjuk, hogy hamarosan munkahelyet váltunk, vagy a kiszemelt kolléga tervez ilyesmit, akkor mindent bele, hiszen később már nem leszünk munkatársak.

És ha a fentiek ellenére mégis belementünk egy ilyen kalandba, érdemes a következő dolgokra odafigyelni:

1. Tartózkodjunk a pletykáktól, mert a sokféle információ árthat a hangulatunknak és a kapcsolatunknak is.

2. Ne a céges e-mailen flörtöljünk, mert az IT (is) mindent lát.

3. Hagyjuk a magánéletünket a munkahelyen kívül. Az összebújást, romantikát hagyjuk meg a munkaidőn kívüli szabadidőre.

Elolvasom a cikket