Kevesebb fájdalom és gyulladáscsökkentés egy régi természetes módszerrel

Egy évszázados gyakorlat a legújabb wellnesstrend, amely elárasztotta a közösségi médiát.

A „földelés” egy olyan terápiás módszer, amelynek célja, hogy elektromosan újra összekapcsolja az embert a Földdel.

Ez a gyakorlat széles körben elterjedt. Azok, akik gyakorolják és tanulmányozzák, azt mondják, hogy a nyugalom érzése mellett az egészségre is jótékony hatással van.

„Az emberek azt mondják, hogy kevesebb fájdalmat fogsz érezni egy olyan területen, ahol esetleg fájdalmat érzel – mondta Debbie Yelle a TikTok-on keresztül. – Néhányan azt mondják, hogy kevesebb gyulladást fogsz érezni a testedben” – tette hozzá.

Néhányan talán emlékeznek a Pretty Woman című film jelenetére, ahol Richard Gere mezítláb, a fűben sétálva láthatjuk.

Ez nagyon hasonló.

Néhány módszer közé tartozik a mezítlábas séta a szabadban, a kertészkedés, az úszás vagy a fürdés.

„Tehát alapvetően a földdel való érintkezés, és úgy találtuk, hogy a földdel való érintkezésnek egészségügyi előnyei vannak” – mondta Gaetan Chevalier, a Földelési Intézet igazgatója.

Chevalier szerint az elmélet a tudomány által is bizonyított.

„A földelés nagyon jó módszer arra, hogy segítsen nekünk abban, hogy ténylegesen csillapítsuk a gyulladást a szervezetben – mondta. – Az történik, hogy amikor nem vagyunk földelve, aktívan szabályozzuk a pozitív töltést a testünkben. Például az ételeinket feldolgozták, de ha kertből származó ételt eszünk, az elektronokkal rendelkezik, és antioxidáns hatású lesz”.

A Föld szabad elektronjai semlegesítik a szervezetben lévő szabad gyököket, amelyek köztudottan hozzájárulnak a szövetek károsodásához.

„A legdrámaibb változást az ízületi gyulladásban szenvedő embereknél látjuk, mert a legtöbbjük nem képes működni, és a gyógyszerek nem működnek náluk túl jól.”

Elolvasom a cikket