Putyin aláírta a rendeletet

„Tekintettel a családok az állam és a társadalom fejlődésében betöltött fontos szerepére, rendeletet alkotok: megállapítom, hogy Oroszországban nagycsaládnak minősül a három vagy több gyermeket nevelő család” – áll a rendelet szövegében.

A dokumentum szerint a nagycsaládosok szociális támogatásban részesülnek mindaddig, amíg a legidősebb gyermek el nem éri a 18. vagy a 23. életévét, feltéve, hogy valamely oktatási szervezet nappali tagozatos hallgatója.

Az államfő arra is utasította a kormányt, hogy a nagycsaládosok státuszát igazoló bizonyítványból hozzon létre egy egységes mintát, és gondoskodjon az ilyen családokról szóló adatbázis vezetéséről. Ez utóbbi lépésre azért van szükség, hogy rögzíteni lehessen a rájuk vonatkozó információkat, beleértve a számukra nyújtott szociális támogatási intézkedéseket, valamint hogy nyomon lehessen követni a nagycsaládosok társadalmi-gazdasági helyzetét és a régiók által számukra nyújtott segítséget.

Ugyanakkor a régióknak jogukban áll a nagycsaládosok kategóriáját kiterjeszteni, figyelembe véve az alanyi sajátosságokat, és további támogatási intézkedéseket megállapítani.

Elolvasom a cikket