Sokak problémáját oldhatja meg a Google Chrome újítása

Ez utóbbi hasonló a Google kísérleti AI keresési élményéhez, az SGE-hez (Search Generative Experience), amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy segítséget kapjanak olyan dolgok megfogalmazásához, mint például az e-mailek megírása.

A Chrome beépített írássegítőjével a Google szerint a felhasználók többek között üzleti véleményeket írhatnak, –barátságos válaszokat adhatnak egy összejövetelre”, vagy formálisabb megkeresést intézhetnek egy nyaralóhelyről.

A még kísérleti funkció a Chrome jövő hónapban megjelenő kiadásában elérhető lesz, ha jobb gombbal kattintunk egy szövegdobozra vagy mezőre a weben, majd kiválasztjuk a „segíts írni” lehetőséget. A kezdéshez először néhány szót kell írni, majd a Google mesterséges intelligenciája beugrik, hogy segítsen.

Az írásasszisztensen kívül az AI a lapcsoportok rendszerezésében és a böngésző személyre szabásában is segíthet.

A Chrome Tab-csoportok funkciója lehetővé teszi a sok lapot nyitva tartó felhasználók számára, hogy csoportba rendezve kezeljék azokat.

Az új Tab Organizerrel a Chrome automatikusan csoportokat javasol és hoz létre a már megnyitott lapok alapján. Ez a funkció elérhető lesz, ha jobb egérgombbal kattintunk egy lapra, és kiválasztjuk a „Hasonló lapok szervezése” lehetőséget.

A Chrome neveket és emojikat is javasol majd az általa létrehozott lapcsoportokhoz, hogy könnyebben megtalálhatók legyenek. Ez a funkció akkor nyújt segítséget, amikor a felhasználók online vásárolnak, kutatnak, utazást terveznek, vagy egyéb olyan feladatokat végeznek, amelyek során sok nyitott lapot hagynak nyitva.

Az utolsó kiegészítés az új AI háttérkép-élményt tükrözi, amely nemrég érkezett meg az Android 14 készülékekre.

Mostantól a Google ugyanazt a szöveg-kép diffúziós modellt fogja használni, hogy a felhasználók egyéni témákat generálhassanak a Chrome böngészőjükhöz. A funkció lehetővé teszi, hogy ezeket a témákat téma, hangulat, vizuális stílus és szín szerint generáljuk, ha a „Customize Chrome” oldalsó panel megnyitása és a „Téma módosítása” gombra kattintva kiválasztjuk az új „Create with AI” opciót.

Korábban a Chrome számos színes, de egyszerű témát kínált a művészek által készített témák mellett, de ez a funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a beépített választékon túlmenően olyan témát hozzanak létre, amely jobban megfelel saját aktuális hangulatuknak.

Elolvasom a cikket