Sorra küldi el informatikusait az Amazon és a Google

Sok olyan vállalat jelentett be létszámleépítést a közelmúltban, amelyek jelentős befektetéseket eszközöltek az AI-technológiába, és egyre többen az AI-t jelölték meg a létszámcsökkentés átgondolásának okaként.

Az AI-t létrehozó iparágban kibontakozó folyamatos munkaerő-piaci felfordulás további zavargásokat okozhat, az előrejelzések szerint ugyanis a következő években át fog alakulni a szélesebb üzleti környezet.

2024-ben, kevesebb mint két hét alatt több mint 5500 elbocsátás történt

A legújabb technológiai leépítések a legkülönbözőbb munkakörökben történnek. A CNN szerint a Google és az Amazon technológiai óriáscégek egyaránt több száz dolgozót érintő, átfogó elbocsátásokat jelentettek be a héten, hónapokkal azután, hogy mindkét vállalat külön-külön több milliárd dolláros befektetéseket jelentett be az AI startup Anthropicba.

Szintén a héten a Discord közösségi platform is bejelentette, hogy a személyzet 17 százalékát leépíti. A Unity Software 25 százalékkal csökkenti a létszámát, a Duolingo nyelvtanuló alkalmazás pedig szerződéses alkalmazottai mintegy 10 százalékát elbocsátja.

Elolvasom a cikket