„Zöldlátványpékség, amit öt éve csinál a jelenlegi városvezetés” + VIDEÓ

Az ATV Öt című műsorának témái között Budapest is terítéken volt, azon belül is a zöldvárosvezetés és a BKK kérdéseit tárgyalta meg Schiffer András, Konok Péter, Kukorelly Endre és Hont András.

Schiffer András szerint a zöldvárospolitika csupán lózung. Úgy véli: a zöldpolitika ott kezdődik, „hogy bevezetem a dugódíjat, és akkor valóban nagyságrendekkel megnehezítem, hogy gépjárművel be lehessen hajtani a városba”.

Majd feltette a kérdést: „Az milyen zöldvárospolitika, hogy a város ütőereit elszorítod, és a rakparton meg a Lánchídon korlátozod a közlekedést, és a belvárosban, meg a különböző kis utcákban feltorlódik a forgalom? Hagyjuk már!

Ez egy zöldlátványpékség, amit öt éve csinál a jelenlegi városvezetés.”

Konok Péter véleménye szerint a BKK vezetését a főváros lakosság egyáltalán nem érdekli, a járatritkítás kapcsán azt mondta, a főváros mindent azzal magyaráz, hogy nincs pénz. „Csak akkor ne csináljanak úgy, mintha ez valóban tömegközlekedés lenne” – fogalmazott.

Schiffer András is hasonlóan látja a helyzetet, szerinte ugyanis

a BKK vezérigazgatója az a Walter Katalin, akit Amerikából ejtőernyőztettet ide, egy menedzser Bajnai érdekköréből”.

Véleménye szerint a járatritkításról is meg lehetett volna kérdezni a fővárosi lakosokat. „Ha valamiben szükség lenne arra, hogy egy önkormányzat kommunikáljon a polgáraival, akkor abban mindenképp, hogy milyen közszolgáltatásokat, milyen viszonylatokon, milyen sűrűséggel tartson fenn” – véli.

Hont András kifejtette: „A polgárok kommunikálását az önkormányzattal választásnak hívják. Az a probléma, hogy a választások Magyarországon sosem a tartalmi kérdésekről szólnak.”

Elolvasom a cikket