Ezért leszünk egészségesebbek, ha popcornt eszünk

A popcorn a magok felmelegítésével készítik. Ha nincs megrakva egy csomó más összetevővel, a snack egészséges, könnyű csemege. Azért is népszerű, mert gyorsan és egyszerűen elkészíthető otthon.

A pattogatott kukorica fogyasztásának van néhány egészségügyi előnye. Amellett, hogy magas a rosttartalma, a pattogatott kukorica fenolsavakat, egyfajta antioxidánst is tartalmaz. Ezenkívül a pattogatott kukorica teljes kiőrlésű gabonafélék közé tartozik, ami egy fontos élelmiszercsoport, amely csökkentheti a cukorbetegség, a szívbetegségek és a magas vérnyomás kockázatát az embereknél.

Emellett a pattogatott kukoricának alacsony a glikémiás indexe (GI), ami azt jelenti, hogy segíthet normálisabb értékek között tartani a vércukorszintet, és elkerülni a magas GI-jű ételekkel járó ingadozást. A sok alacsony GI-jű élelmiszert tartalmazó étrend segíthet az 1-es vagy 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőknek javítani a glükózszintjüket.

A magas rostbevitel, amely a popcornban is jelen van, bizonyítottan csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a szívkoszorúér-betegség kockázatát. A rostok fontos részét képezik a kiegyensúlyozott étrendnek, és a popcorn ideális, ha olyan nassolnivalóra van szüksége, amely hozzájárul a napi rostbevitelhez.

Továbbá a natúr popcorn segíthet a vérnyomás csökkentésében vagy a magas vérnyomás kialakulásának kockázatának csökkentésében is.

A fogyás és a testsúly kezelése sokak számára kihívást jelenthet. A popcorn olyan nassolnivaló, amely segíthet elkerülni a súlygyarapodást. Magas rosttartalma az alacsony kalóriatartalma mellett hozzájárul ehhez a fontos egészségügyi előnyhöz. A snack ezen tulajdonságai révén az emberek teltebbnek érezhetik magukat.

Elolvasom a cikket