Ingyenes korrepetálás Bécsben

Félévenként durván tízezer diák él az ingyenes tanulássegítő tanfolyamok lehetőségével Bécsben. A foglalkozásokon nemcsak megszilárdíthatják az iskolában tanultakat, de új módszereket is megismerhetnek.

A Bécsi Népfőiskolák a város megbízásából 2015 óta kínálnak ingyenes tanulássegítő tanfolyamokat a bécsi iskolásoknak – tudatta szerdán az Osztrák Közszolgálati Rádió (ORF) Mint a hírből kiderült, a lehetőséggel félévenként több mint tízezer diák él, akik matematikából, német és angol nyelvből kapnak segítséget. Az alkalmanként másfél órás foglalkozásokat hétköznap délutánonként, hetente egy alkalommal tartják a projektben résztvevő iskolákban. A csoportok maximális létszáma tíz fő lehet.

Aki jobban szeret otthonról dolgozni, az online tanfolyamon is részt vehet.

A 2024-es szemeszter február 12-én indul százhúsz helyszínen és ezerháromszáz offline és online tanfolyammal, ahol összesen 12600 diák számára van hely. Az alsósokat kétszáz tanfolyam várja, amelyen összesen kétezer fiatal vehet részt. Ők matematikából és németből kaphatnak segítséget. Ugyancsak a Bécsi Népfőiskolák szolgáltatása, hogy tanítási időben tizenhét helyszínen ingyenes oktatási állomást tartanak fenn. Itt hétköznap délutánonként bárki segítséget kaphat a tananyaggal és a házi feladattal kapcsolatban vagy akár az iskolai dolgozatra való felkészülésben.

Elolvasom a cikket