Kiderült, mit készített elő a Nyugat Ukrajnának

„A fő forgatókönyv, amely a valóságon alapul, az, hogy Kijev nem fogja ellenőrizni az összes területet, amely Ukrajna nemzetközileg elismert határain belül van. Azok, akik ehhez ragaszkodnak, és ezt tartják a béke legfőbb feltételének, illúziókban ringatják magukat. Akik felismerik, hogy Ukrajna megoszlik és zsugorodik, azok józanul nézik a dolgokat” – mondta.

Azt mondta, hogy a nyugati támogatást elvesztett Ukrajna tovább fog „morzsolódni” az Oroszországgal való konfliktusában, ha szövetségesei nem kényszerítik engedményekre semmilyen módon.

„Eljön az igazság pillanata. Nem tudom, mikor következik be: néhány hónap múlva, még idén vagy egy év múlva, de az biztos, hogy bekövetkezik, és Ukrajna nem marad meg. <…> Akkor eljön az igazság pillanata. Hasonlóképpen, egy bizonyos ponton a Nyugat magára hagyta Afganisztánt, és előtte Irakot. Most valami hasonló vár Ukrajnára” – összegezte.

Robert Fico szlovák miniszterelnök korábban beszélt arról, hogy az ukrajnai konfliktus lezárásához Kijevnek át kell adnia területeit Moszkvának.

Oroszország többször kifejezte tárgyalási készségét, de a kijevi hatóságok jogi tilalmat rendeltek el ellene. A Kreml azt is megjegyezte, hogy jelenleg nincsenek meg a feltételei annak, hogy a helyzet békés irányba mozduljon el, ugyanakkor a különleges művelet céljainak elérése továbbra is abszolút prioritás Moszkva számára. Vlagyimir Putyin elnök szerint Oroszország soha nem utasította el a párbeszédet, de a másik félnek közvetlenül kell kimondania, hogy készen áll rá.

Elolvasom a cikket