117 éves fürdőt újítanak fel

Jövőre újra látogatható lesz Anglia egyik legrégebbi fürdője. A Birminghamben található, műemléképületként számon tartott Moseley Road Baths 1907-ben, VIII. Edward uralkodása idején nyitotta meg kapuit először, jelenleg az egyetlen olyan fürdő a briteknél, amely 1914 előtt épült, és azóta is folyamatosan működik – írja az Origo.

A medencetér októberben bezárt, ugyanis egy nagyszabású felújítási projekt alatt áll, melyet közel 7 milliárd forintnyi összegből fognak finanszírozni.

A helyi hírek szerint ez magában foglal egy új kávézót, edzőtermet és wellness központot, emellett a tető, a kazánok és az előtér renoválását.

Az új munkálatok célja továbbá, hogy megakadályozza az épület állapotának romlását. A finanszírozás a kormány kiegyenlítő alapjának része volt, melyet eddigi tervek szerint 2025 tavaszára fejeznek be, a fürdő pedig újra megnyitja kapuit látogatói előtt.

A fürdő vezérigazgatója, Viv Harrison elmondta, hogy a moseley road baths 115 éve áll a balsall heath városrész lakóinak rendelkezésére, és a jelenlegi felújítás által megvalósul egy fontos helyi örökség megőrzése a jövő generációi számára.

Elolvasom a cikket