A legtöbben rosszul használják a szárítógépet

1. Túl sok ruha van benne

Soha ne pakoljuk tele a dobot ruhával, mert így a levegő nem tud megfelelően keringeni, emiatt a ruhák gyűröttek és nedvesek maradhatnak. A mosógéphez hasonlóan a szárítógépek kapacitását is száraz ruha mennyiségben számolják, így már a mosás elindításakor tudhatjuk, hogy mennyi ruhát teszünk majd a szárítógépbe.

2. Anyag szerint válogassunk!

Ha az összes ruhatípusnál ugyanazt a programot használjuk, nemcsak nedvesek maradhatnak, de megnyúlhatnak, vagy éppen összemehetnek a ruháink. Ezért fontos, hogy mindig válogassuk szét a textíliákat az anyaguk szerint. Ha már a mosáshoz így válogatunk, akár az egész töltetet egyszerre átrakhatjuk.

3. Vékonytól a vastagig

Ha különböző vastagságú ruhákat mosunk együtt, a szárítás előtt válogassuk szét az azonos vagy hasonló vastagságú textileket. Erre azért van szükség, mert ha a gép azt érzékeli, hogy az egyik ruhadarab megszáradt, a program automatikusan leáll, ezzel megelőzve a túlszárítást.

4. Számít a nedvesség

Nem jó ötlet a nedves ruhák mellé félszáraz ruhákat is bedobni, mivel így a ruhák egy része nem szárad meg rendesen, míg más darabok túl lesznek szárítva. Ezt megelőzhetjük, ha az azonos típusú ruhadarabokat ugyanazon a fordulatszámon, és lehetőleg minél erősebben centrifugáljuk ki. A szárítógép ugyanis sokkal hatékonyabban dolgozik, ha nem csuromvizes ruhákkal van tele.

5. Hanyagoljuk az öblítőt!

Ha szárítógépben szeretnénk szárítani a kimosott ruhákat, ne használjunk öblítőt. Az öblítő eltömítheti a szűrőket, ami akadályozhatja a levegő áramlását, ezáltal több időt vesz igénybe a szárítás. Ha ragaszkodunk a finom illathoz, helyettesítsük az öblítőt szárítógépbe tervezett illatkendővel.

6. Összegabalyodott darabok

Ne tegyük a ruhákat közvetlenül a mosógép dobjából a szárítóba. Gyakran előfordul, hogy a textilek összegabalyodnak mosás során, ami szintén ronthatja a szárítás minőségét. Mielőtt a szárítóba tennénk, érdemes az összes ruhát kézzel kirázni.

Elolvasom a cikket