A Ceva Santé Animale felvásárolja a Scout Bio céget

Tóth László Levente
2024. január 30. kedd. 7:13

Erős pozíciójának megtartása és a biológiai, preventív gyógyszerek fejlesztésének folytatása mellett, a Ceva célja ezzel a stratégiai akvizícióval, hogy a Scout Bio örökségére támaszkodva, a bioterápiás innováció felgyorsításával, elősegítse globális biotechnológiai tevékenységét – tudtuk meg a Ceva-Phylaxiától. Mint arra rámutattak, az innováció iránti elkötelezettségéről ismert Scout Bio úttörő a bioterápiás termékek kifejlesztésében. Ezzel az akvizícióval tehát a Ceva elismeri a Scout Bio kiválóságát a klinikai vizsgálatok végrehajtásában a bioterápiák területén.

A CEVA globális állategészségügyi vállalat székhelye Libourne-ban, 2014. október 3-án

A CEVA globális állategészségügyi vállalat székhelye Libourne-ban, 2014. október 3-án

Fotó: Nicolas TUCAT / AFP

Ezzel a felvásárlással a Ceva készen áll arra, hogy új fejezetet írjon. A Ceva csoport ereje, amellyel az állategészségügy egyik vezetője, új távlatokat nyit magasságokba repíti meglévő és jövőbeli kezdeményezéseink előtt. A Ceva nemcsak a csapatunk innovációs teljesítményét ismerte el, hanem a minőségi klinikai vizsgálatok végrehajtása iránti elkötelezettségünket is. A Cevával képesek leszünk felgyorsítani a bioterápiás innovációt, a háziállatok jólétéért és gazdáik elégedettségéért – mondta Mark Heffernan, a Scout Bio korábbi vezérigazgatója, aki a Philadelphiában található új Ceva Biotech Campus igazgatójaként és a bioterápiás ágazat alelnökeként csatlakozott a vállalathoz.

A Ceva Santé Animale vállalat Magyarországon is jelen van a Ceva-Phylaxia Zrt. révén. A Phylaxia kapcsán a Ceva Magyarországon egy évszázados múltú állatgyógyászati vállalat, az iparág meghatározó szereplője és munkáltatója. Budapesti és monori telephelyein mintegy 1300 főt foglalkoztat a kutatásfejlesztés vakcinagyártás, kereskedelem és logisztika területein.

A folyamatosság iránti elkötelezettség jegyében a Ceva szoros kapcsolatot tart fenn a Pennsylvaniai Egyetem világhírű génterápiás programjával is (GTP), ahonnan a Scout Bio a terület úttörőjeként, Jim Wilson laboratóriumával elindult. A génterápia területén úttörő Wilson a génterápiás program, valamint az Orphan Disease Center igazgatója, a Pennsylvaniai Egyetem Perelman Orvostudományi Karának orvosi és gyermekgyógyászati professzora. A Scout Bio a GTP-vel együtt számos programot fejlesztett ezen a feltörekvő területen. A Ceva célja, hogy erre a sikerre is építsen a jövőben. Az együttműködés kiterjed a meglévő programok és újabb termékek fejlesztésére, illetve olyan új területek feltárására, ahol ez a technológia alkalmazható az állategészségügyben.

Manuel Valls francia miniszterelnök 2015. július 23-án Libourne-ban látogatásakor, a CEVA vállalatnál

Manuel Valls francia miniszterelnök 2015. július 23-án Libourne-ban látogatásakor, a CEVA vállalatnál

Fotó: MEHDI FEDOUACH / POOL / AFP

A Scout Bio közelmúltbeli felvásárlása a Ceva által kulcsfontosságú pillanatot jelent a kisállatok gyógyászatának fejlődésében – fogalmazott Marc Prikazsky, a Ceva elnök-vezérigazgatója. Hozzátette: a szakértelem, az erőforrások és az innováció iránti közös elkötelezettség integrációja valóban új távlatokat nyit a Ceva előtt. A „háziállatok humanizálásának” növekvő tendenciájával a gazdák arra törekszenek, hogy meghosszabbítsák négylábú társaik életét és jólétét. Ez a stratégiai szövetség lehetőséget kínál olyan termékek és megoldásokat kifejlesztésére, amelyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. Együtt készen állnak arra, hogy világszerte vezető szerepet töltsenek be a háziállatok jólétét szolgáló bioterápiás megoldások jövőjének alakításában – tette hozzá az elnök-vezérigazgató.

A 47 országban 7000 alkalmazottat foglalkoztató Ceva Santé Animale (Ceva) globális állategészségügyi vállalat tapasztalt állatorvosok vezetésével innovatív egészségügyi megoldásokat kínál az állatok legmagasabb szintű gondozásának és jólétének biztosításához. Portfóliójuk az olyan megelőző gyógyszerek, mint például a vakcinák mellett a haszonállatokat és házi kedvenceket célzó gyógyszerkészítményeket és állatjóléti termékeket, valamint eszközöket és szolgáltatásokat tartalmaz.

Elolvasom a cikket