A Hamász tanulmányozza a Párizsban kidolgozott gázai tűzszüneti javaslatot

A Hamász kedden közölte, hogy tanulmányozza a Párizsban kidolgozott javaslatot, amelynek célja a militáns csoport és Izrael közötti gázai háború leállítása – írja a dailymail.co.uk.

Az Izrael és a Hamász között javasolt megállapodás a harcok szüneteltetéséhez, valamint a Gázában még mindig fogva tartott túszok tucatjainak szabadon bocsátásához vezethet.

Iszmail Haníje, a Hamász vezetője „megerősíti, hogy a mozgalom megkapta a (párizsi) találkozón elhangzott javaslatot, és hogy (a Hamász) jelenleg vizsgálja azt, és válaszlépéseket tesz” – áll a csoport által közzétett közleményben.

Haniye, a csoport legfőbb politikai vezetője azonban azt is mondta, hogy az izraeli erők „teljes kivonása” a Gázai övezetből a legfontosabb, amit Izrael ellenez.

Elmondta, hogy a Hamász vezetését meghívták Kairóba a tárgyalások folytatására.

Izrael szerint a vasárnap tartott tűzszüneti tárgyalások konstruktívak voltak, de jelentős hiányosságok maradtak egy esetleges megállapodáshoz.

Katar miniszterelnöke – amely Egyiptom és az Egyesült Államok mellett kulcsfontosságú közvetítő szerepet töltött be – derűlátóbb volt, és azt mondta, hogy az amerikai és a közel-keleti közvetítők keretjavaslatra jutottak.

Elolvasom a cikket