Botrány a bíróságon

Egy órás késéssel kezdődött kedden a Fővárosi Törvényszéken az 1998-as Fenyő-gyilkosság ügyében indult büntetőper tárgyalása, amelyen a felbujtással vádolt Portik Tamás ügyvédjének kellett beszédet mondania. A bírósági folyosón ugyanis megjelent Portik Svájcban élő fia, aki megállította a terembe tartó Póta Péter bírót, majd miután ő nem volt hajlandó beszélni vele, kávéval leöntötte.

Az eset után a bíró intézkedett, előbb a biztonsági őrök, majd a rendőrség is megérkezett a helyszínre. Az ifj. P. Tamást elvezették, és az V. kerületi Rendőrkapitányságon előállították.

A tárgyaláson Portik Tamás védője, Vincze Tamás tartotta volna meg a perbeszédét, miután a másodrendű vádlott már nyolcadik alkalommal cserélt ügyvédet, leváltva korábbi, kirendelt védőjét. Portik azonban ehhez nem járult hozzá, és bizalomvesztés indokával új védőügyvédet kért.

A tárgyalás elején Póta Péter elmondta a történteket, amiről így Portik Tamás is értesült. A vádlott ezután több perces beszédében elfogultsággal, majd bűncselekménnyel vádolta meg a bírót.

A bíró végül kötelezte az ügyvédet a perbeszéd megtartására, ám miután kiderült, hogy a védő magával sem hozta a jegyzeteit, Póta Péter hazaküldte őt értük.

A tárgyalás délután folytatódik.

Elolvasom a cikket