Egy rejtélyes alak sorra dönti ki sebességmérő kamerák oszlopait Olaszországban + VIDEÓ

Külön rendőri egység alakult Észak-Olaszországban, hogy a Fleximan néven ismertté vált traffipaxterrorista ügyeivel foglalkozzon. Az ismeretlen vandál néhány hónappal ezelőtt kezdte meg működését, és azóta már legalább tizenöt sebességmérőt döntött ki.

Az ismeretlen elkövető akcióiról készült biztonsági kamerás felvételek futótűzként terjednek a közösségi portálokon. A rongálónak hamarosan népes rajongótábora lett, akik egy Robin Hoodot látnak Fleximanben, akinek ők adtak nevet kedvenc szerszáma, a flex (olaszul: felssibile) után.

A rendőrségnek nincs gyanúsítottja, egyelőre azt sem tudják, hogy egy vagy több elkövetőt keresnek-e. Az biztos, hogy az eredeti Fleximannek vannak követői. Egy ötven éves rongálót őrizetbe vettek ugyan az északnyugati Piemont régióban, de a bűncselekmények többségét az északkeleti Venetóban követték el.

Olaszországban az utóbbi években elszaporodtak az oszlopokra szerelt sebességmérők, és ezzel együtt drasztikusan nőtt a gyorshajtóktól beszedett bírságok összege is.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket