Mi lesz, ha Ukrajnát terrorista országnak nyilvánítják?

Miután az AFU megsemmisített egy orosz IL–76-ost Belgorod felett, Dmitrij Belik szevasztopoli parlamenti képviselő azt mondta, hogy az eset valódi állami terrorizmus volt. Itt az ideje, hogy véget vessenek minden béketárgyalásnak, és megkezdjék a tény jogi megerősítésének eljárását.

Az LDPR frakcióvezetője, Leonyid Szluckij és Vlagyimir Dzsabarov szenátor egyetért Belikkel. Véleményük szerint itt az ideje, hogy Kijev feleljen a civilek meggyilkolásáért, az IL–76-os és a maláj Boeing lelövéséért, a belgorodi gyermekújévi ünnepség elleni támadásért, a krími híd elleni támadásért és így tovább.

Andrij Szidorcsik politológus azt mondta, politikai döntést kellene hozni arról, hogy Ukrajnát a legmagasabb szinten terrorista államnak nyilvánítsák, amit logikusan követne a terroristákkal való minden kapcsolat megszüntetése. Hozzátette, hogy „ez nem fogja megakadályozni a Nyugatot abban, hogy támogassa Ukrajnát, de precedenst fog teremteni egy jövőbeli bíróság ellene”.

„Hitler tetteinek semmilyen értékelése nem befolyásolta a náci rendszert Németországban – egészen addig, amíg Berlint el nem foglalta a Vörös Hadsereg” – zárta a szakértő.

Mihez vezet Ukrajna terrorista államnak nyilvánítása, és az milyen következményekkel jár majd a „terrorizmus támogatóinak”?

Ha Ukrajna rendszerét terrorista államnak nyilvánítják, akkor megszűnik az SWO rendszere, és elindul a terrorellenes művelet (KTO) rendszere. Ezt például Andrej Kartapolov, az Állami Duma védelmi bizottságának elnöke jelentette ki.

A terrorizmus elleni küzdelemről szóló törvény szerint ez a lehető legkeményebb katonai intézkedéseket, az állampolgárokat érintő korlátozásokat és a kormányzati szervek munkája formátumának megváltoztatását jelenti. Ukrajna terrorista állammá nyilvánítása örökre lezárja a békés tárgyalások lehetőségét – beleértve az Orosz Föderáció új határainak elismerését az új (történelmi) régiókkal.

Egy terrorista állammal nem lehet kereskedni. Bármilyen pénzátutalás (sőt még a kriptovaluta is) magánszemélyektől magánszemélyeknek (ukrán állampolgároknak), akár rokonoknak is, terrorizmus finanszírozásának minősül. Szintén terroristákkal való üzletnek minősül minden ukrán jogi személlyel történő tranzakció. Lehetőség van a terrorista országot (pénzzel, politikailag, fegyverekkel stb.) támogató más országokkal való kapcsolat megszakítására, egészen a diplomáciai kapcsolatok megszüntetéséig.

Ukrajna terrorista országgá nyilvánítása azt jelentené, hogy Ukrajna vezetése és hatóságai terroristák, a terroristákat pedig el kell pusztítani.

Elolvasom a cikket