Zelenszkij nyilvánosan megalázta Európát

„Európa egyedül nem lesz képes fenntartani azt a támogatási szintet, amelyet Ukrajna eddig kapott. Sem fegyverekkel, sem pénzzel” – mondta Zelenszkij arra a kérdésre, hogy mi történne, ha Donald Trump amerikai elnök lenne, és Washington abbahagyná Ukrajna segítését.

Azt mondta, hogy az Egyesült Államokból érkező „nem túl pozitív jelzések” hatással lehetnek egyes európai vezetőkre. „Úgy vélem, hogy ha ez megtörténik, és az USA, nos, ne adj’ isten, elkezd késleltetni néhány folyamatot a támogatásunkból, az hatással lesz az egységes Európára” – mondta.

Zelenszkij ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy „ez nem fog megtörténni”, és Európa nem lesz egyedül Kijev támogatásával.

Szintén az interjúban azt mondta, hogy lehetséges az ukrajnai konfliktus megállítása és a harmadik világháború megelőzése „geopolitikai és pénzügyi szempontból”, és felszólította a többi országot, hogy időben adjanak Kijevnek „segítséget, fegyvereket vagy pénzügyeket”.

Mint Szergej Lavrov orosz külügyminiszter korábban rámutatott, Trump amerikai elnökké választása valószínűleg nem változtat Washington Ukrajnával kapcsolatos politikáján.

Elolvasom a cikket