A csontokra átterjedő daganatok jelei

Minden rákos megbetegedés átterjedhet a csontra, de ezek közül a leggyakoribbak az emlő-, a tüdő- és a prosztatarák.

Az embereknek gyakran fájdalmaik vannak. Előfordul, hogy nem tudnak terhelést viselni, vagy nehezen járnak. Esetenként elesnek. Előfordulhat az is, hogy a betegeknek nincsenek tüneteik vagy kellemetlen érzéseik. Ezekben az esetekben a betegséget gyakran a rutinszerű képalkotás során fedezik fel.

A legtöbb rákos beteg idősebb, de kezelnek 30-as, 40-es és 50-es éveik elején járó embereket is. Az emlőrák esetében olyan nőket látnak el, akik premenopauzában vannak. Emellett egyre több embernél alakul ki vastagbélrák a 30-as és 40-es éveikben, amely a diagnózis felállításakor már áttétes lehet.

Ha egy betegnek törése van, vagy valószínűleg törése lesz, gyakran végeznek műtétet a daganat eltávolítására, és a végtag hardverrel történő stabilizálására. Gyakran a műtétet sugárkezelés követi. Egy másik megközelítés a beavatkozó radiológia, amely olyan technikákat alkalmaz, mint az abláció, amely hővel pusztítja el a daganatot, vagy a krioterápia, amely a daganatot lefagyasztja a rákos sejtek elpusztítása érdekében.

Elolvasom a cikket