Így jelenik meg a rák egyik korai jele a csontokban

Suraj Kukadia orvos elárulta, hogy a csontráknak van egy korai jele, amit sokan összetévesztenek más betegséggel, vagy egész egyszerűen nem fordítanak rá elég figyelmet, pedig a korai diagnózis életmentő lehet. Azonban a szakértőt egyre több betege kérdezte a csontrák korai tüneteiről.

A tartós, mély és fokozódó fájdalom az egyik csontban gyakori korai tünet. A csont rákos része megduzzadhat, és érzékeny lehet – mondta a szakértő, aki nem győzi felhívni a figyelmet arra, hogy mindenki forduljon orvoshoz, ha ilyen tünetet észlel saját magán.

A törések is gyakoribbak.

Mivel a csontokat meggyengítheti a rák, így hajlamosabbak a törésekre. Néhány általánosabb tünet a fáradtság, gyengeség, fogyás és a láz is – tette hozzá Suraj Kukadia.

Ezek a tünetek is jelentkezhetnek:

  • Tartós csontfájdalom, amely idővel súlyosbodik és éjszaka is kitart.
  • Duzzanat és bőrpír (gyulladás) a csonton, ami megnehezítheti a mozgást, ha az érintett csont egy ízület közelében van.
  • Észrevehető csomó egy csont felett.
  • Mozgási problémák, bicegve járás.

A fiatalok is érintettek lehetnek, mert a pubertás során fellépő gyors növekedési rohamok csontdaganatokat okozhatnak. A csontráknak több fajtája is van, a kezelések, valamint a felépülési esély pedig attól függ, hogy a beteg milyen típussal érintett.

Elolvasom a cikket