Jótékonysági koncert a traumatizált fiatalokért

A közép-európai zenészek kulturális platformja, a Nemzetközi Duna Filharmónia február 1-jén jótékonysági koncertet szervez. Az esemény célja, hogy adományokat gyűjtsenek a testi-lelki károkat szenvedett fiatalok gondozásával és támogatásával foglalkozó bécsi központnak.

Nemes célra készül a Nemzetközi Duna Filharmónia társaság – tudatta szerdán az Osztrák Közszolgálati Rádió (ORF). Mint elhangzott, február 1-jén csütörtökön jótékonysági koncertet rendeznek a krízishelyzetben lévő gyermekek és fiatalok ambuláns klinikáját működtető bécsi „Die Boje – Individualpsychologisches Zentrum” támogatására.

A koncerten sokszínű zenei kínálat lesz hallható, az európai és balkáni népdaloktól kezdve a Duna menti országok zenéjéig. A muzsikusok közül többen honfitársaink – húzták alá az adásban. A repertoárban Wolfgang Amadeus Mozart osztrák zeneszerző, zongorista, Mendelssohn Bartholdy német zeneszerző, David Popper cseh gordonkaművész, zeneszerző, és még Johan Halvorsen norvég karmester, zeneszerző és koncertmester művei is szerepelnek. Egy mexikói népdal is elhangzik majd, tovább fokozva a változatosságot és a közönség örömét.

Az esemény fővédnökei Alexander Van der Bellen osztrák szövetségi elnök és felesége.

Elolvasom a cikket