Kiszelly: Most csak a pénzünket akarják + VIDEÓ

A nyugati állásponttal szemben a magyar kormány következetesen tartja magát ahhoz, hogy csúcsvezetői szinten akkor kell tárgyalni Ukrajnában, ha értelme is van – utalt Szijjártó Péter magyar és Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter hétfői, kárpátaljai találkozójának „apropójára” műsorában Kiszelly Zoltán. Következetesnek nevezte azt a magyar követelést, amelyet a magyar fél folyamatosan fenntartott a magyar kisebbség jogait korlátozó ukrán oktatási és nyelvtörvény elutasításában. Ebben – fogalmazott – „helyre kellett rakni az ukránokat”, és ez sikerült is, de hogy az eredmények tartósan megmaradjanak, ahhoz „az ukrán jószándékra” is szükség van.

Kiszelly Zoltán kitért arra is: a Szijjártó-Kuleba találkozóra annak ellenére került sor, hogy a magyar külügyminisztert halálos fenyegetés érte.

Az aktuális ukrajnai fronthelyzetet a Századvég politikai elemzési igazgatója így foglalta össze: az ukrán szempontból rosszabbodik, orosz szempontból pedig stagnál. Mint elhangzott, Donald Trump előválasztási győzelmével Brüsszelnek fel kell készülnie arra az „eshetőségre”, hogy az USA valóban kihátrál Ukrajna háborús támogatásából. Nagy a nyomás emiatt Magyarországon, hogy szavazza meg az ukrán hadikölcsönt, amellyel a háború további négy évig finanszírozható. A kért 50+20 milliárd euró persze nem lesz elég – szögezte le Kiszelly Zoltán –, de a háborúba és az elhibázott szankciókba belefáradt európaiak csak később szembesülnének a háború valódi költségeivel.

Objektum doboz

A nemzeti konzultációval kapcsolatban a Jólértesült optimista leszögezte: az nem csak a konzultációs kérdőívet kitöltő másfél millió emberről szól, hanem az érvek ütköztetéséről is a megjelölt témakörökben – ez zajlott ugyanis a konzultáció időszakában a sajtóban, a televíziókban és a rádiókban.

A dollárbaloldal 6 pártja „egy brancs”, tét nélküli cicaharcot folytatnak egymással – hangzott el az adásban. Vannak kisebb vitáik, de abban egyetértenek, hogy hatalomra akarnak kerülni, ezáltal még több pénzhez jutni, és közös céljuk a globális érdekek kiszolgálása továbbra is – ha ez 2022-ben sikerült volna nekik, akkor egyebek mellett belesodródtunk volna az ukrajnai háborúba – jegyezte meg a Jólértesült optimista friss adásában, a Kontextus csatornán Kiszelly Zoltán.

Elolvasom a cikket