Papnak állt az egykori focista

2024. január 31. szerda. 21:41

Míg sok korábbi profi játékos edzői vagy televíziós pályára lép, Mulryne úgy döntött, hogy elhagyja csillogó életét egy spirituálisabb létért. Még futballistaként, 31 évesen kezdett formálódni benne a katolikus egyház, a papság felé fordulás.

Az egykori középpályás labdarúgó karrierje csúcsán évi 600 ezer fontot (270 millió forint) is lazán megkeresett, de nem élvezte, merre tart a karrierje.

Pedig játszott a Manchester Unitedben, a Norwich City-ben, a Cardiff City-ben is. Az életét üresnek érző sportoló végül a vallásban ért célt és lelt megnyugvást – írta a Daily Mail.

Mulryne 2009-ben vonult vissza a profi sporttól.

„Nehéz meghatározni egy adott pillanatot, egy konkrét időponthoz kötni. Azt mondanám, hogy az utolsó Norwich-évemben kezdődött ez el nálam. Nem volt tudatos, nem is nagyon gondolkodtam rajta, de egyre többször éreztem, hogy nem elégít ki, ahogyan élek” – mondta.

„Akkor kezdtem elégedetlen lenni az egész életmóddal. Pedig csodálatos életünk van labdarúgóként, én is nagyon kiváltságos voltam, de ebből később végül egyfajta üresség lett. Nagyon megdöbbentem – miért nem vagyok boldog, ha mindenem megvan, amire a fiatalok vágynak? Ez indított el arra az útra, hogy újra felfedezzem a hitemet, azt a hitemet, amely fiatalon megvolt. Azért fordultam a valláshoz, mert látom, hogy az Úr segítségével a gyengeségeink és hibáink ellenére sokat tudunk változni és mások hasznára lenni” – mesélte a labdarúgóból lett katolikus pap.

Az északír ex-focista történetéhez tartozik, hogy 2016-ban csődbe ment, a modell Nicola Chapman volt a barátnője. Mulryne-t ma már tisztelendő atyának szólítják. 2017-ben szentelték pappá, jelenleg a Cork-i St. Mary-templom a munkahelye.

Elolvasom a cikket