A tojás fehérje- és egyéb tápanyagforrás, de sok tévhit kering körülötte. Albina Komissarova táplálkozási szakértő és endokrinológus Telegram-csatornáján megcáfolta ezeket a mítoszokat. Állítása szerint a tojás főzés előtti megmosása nem segít a baktériumok eltávolításában – írta a pravda.ru.
„Az ürüléktől és a szennyeződésektől megszabadulhatunk, de a baktériumoktól nem, mivel azok a hőkezelés során elpusztulnak” – jegyzi meg Albina Komissarova.
A szakértő azt a mítoszt is eloszlatta, hogy a tojások napi mennyiségének szigorú korlátja van. Véleménye szerint az elfogyasztott tojások száma az egyéni étrendtől függ, figyelembe véve a fizikai aktivitást és egyéb tényezőket.
„Ezért azt javasoljuk, hogy az átlagos értékre összpontosítsunk: naponta legalább egy-két tojást fogyaszthatunk” – hangsúlyozza Komissarova.