Tizenegy német repteret érint a biztonsági dolgozók sztrájkja csütörtökön

MH/MTI
2024. január 31. szerda. 17:27

A biztonsági szolgálatok alkalmazottait a Verdi szakszervezet szólította munkabeszüntetésre a bértárgyalások alatt. Az egynapos munkabeszüntetés Frankfurt, Hamburg, Bréma, Berlin, Lipcse, Düsseldorf, Köln, Hannover, Stuttgart, Erfurt és Drezda repülőtereit érinti, valamint mintegy 200 ezer utast.

A frankfurti repülőtéren zárva lesznek az ellenőrző pontok, így nem lehet majd bejutni a tranzit váróba – közölte a reptér üzemeltetője, a Fraport. „Azok az utasok, akiknek Frankfurtból indul a járata, ne jöjjenek ki a reptérre” – fogalmaz a közlemény.

Hamburg, Stuttgart és Hannover repülőterei, valamint a Berlin Brandenburg reptér is hasonló értelmű közleményt adott ki.

A Lufthansa szerdán közölte, hogy a sztrájk ellenére csütörtökön is tervezi menetrendjének nagy részét működtetni, bár az érintett repülőtereken nem lesz lehetőségük az utasoknak a biztonsági ellenőrzésre és a járatokra való felszállásra. A német légitársaság bejelentette egyúttal, hogy a belföldi járatok utasai ingyen átválthatják jegyüket vonatjegyre, függetlenül attól, hogy a járatukat érinti-e a sztrájk vagy sem.

Elolvasom a cikket