Húszi drónokat semmisítettek meg az amerikai erők a Vörös-tenger térségében

MH/MTI
2024. február 1. csütörtök. 7:25
Frissítve: 2024. február 1. 7:26

Az amerikai erők húszi drónokat semmisítettek meg a Vörös-tenger térségében, valamint támadást intéztek a jemeni síita lázadók egyik állása ellen – jelentette be helyi idő szerint szerda este az amerikai hadsereg központi parancsnoksága (CENTCOM).

Az amerikai katonák az Ádeni-öböl térségében támadást intéztek egy húszi bázis ellen is, amely „fenyegetést jelentett a térségen áthaladó amerikai kereskedelmi és hadihajókra nézve”.

A támadás előtt nem sokkal az Irán által támogatott lázadók egyik szóvivője bejelentette, hogy továbbra is katonai célpontnak tekintenek minden amerikai és brit hajót a Vörös-tengeren.
Mindeközben a húszik kezén lévő al-Maszíra televízió azt jelentette, hogy az amerikai-brit erők támadást intéztek Hodeida kikötőváros ellen.

A húszik a Gázai övezetben zajló izraeli hadművelet miatti tiltakozásul november 19-én indítottak támadást a Vörös-tengeren és az Ádeni-öbölben azon hajók ellen, amelyek ismereteik szerint Izraelbe tartanak vagy Izraelt támogatják. Ezek a támadások elsősorban a teherhajókat fenyegetik, és szakértők szerint hosszabb fennakadásokat okozhatnak a világkereskedelemben.

Elolvasom a cikket