Inkább a halált választotta a börtön helyett a férjével végző nő

Egyetlen késszúrás a szívbe, így vesztette életét Felvidéken az egyik nagymihályi lakásban egy 45 éves férfi még 2019-ben. Az ügy vizsgálata a végéhez ért, 4 év után megszületett az ítélet. A rendőrök a vádlott, Zsuzsa házához érkeztek, hogy letartóztassák. A nő nem fogja letölteni a büntetését, ugyanis élettelen testére az egyik szomszéd talált rá.

A nő álmában szúrta le a férjét, majd bezárta a szobába és elhagyta a lakást. A vérző férfi betörte az ablakot és segítséget kért. A mentők azonban nem tudtak bejutni a lakásba, ezért kihívták a tűzoltókat. A férfit még élve szállították kórházba, a műtőasztalon azonban feladta a harcot.

A rokonok elmondása alapján az asszony gyakran ivott és olyankor agresszív is volt.

Többször megverte. Fényképeket küldött nekem, amin látszik a betört feje. Én is szemtanúja voltam egyszer annak, ahogy egy üveget tört el a fején.

– mesélte akkoriban a férfi gyászoló édesanyja.

A borzasztó eset után még kábítószert is találtak a nő vizelet mintájában. A nő mindvégig tagadta bűnösségét és nem tett vallomást a bűncselekmény elkövetéséről. Az asszonyt akkoriban 20 éves szabadságvesztésre ítélték, ő viszont fellebbezést nyújtott be. A Kassai Kerületi Bíróság január 31-én, szerdán helyben hagyta a 20 éves szabadságvesztést, amit az ítélet szerint a legszigorúbban őrzött börtönben kellett letöltenie.

Az ítélethirdetést követően rendőrök szálltak ki érte nagymihályi otthonához. Az egyeruhások tudták, hogy otthon van, hiszen nyomkövetőt kellett viselnie, arra azonban nem számítottak, hogy holtan találják az asszonyt.

Van segítség!

Ha támogatásra van szüksége, vagy egy ismerőse szorul segítségre, hívja a segélyvonalat: 116-123. Éjjel-nappal, mobilról vagy vezetékes vonalról is hívható, mindegyikről ingyenes.

Elolvasom a cikket