A 6 legfontosabb dolog amire, ha odafigyel biztosan boldog marad a kapcsolata

Azok számára, akik házasok, de nem szeretnének elválni és azok számára, akik tervezik a házasságot, mutatunk pár olyan témát, amit érdemes figyelembe venni.

1. Mindig a párja legyen az első

Ideális esetben mind a két fél a másikat és egyben a kapcsolatot sorolja előre. Ehhez az is hozzátartozik, hogy ne másokkal vagy mások véleményével foglalkozzon, alakítsanak úgy mindent, ahogy önöknek a legjobb.

2. Ha a párja az első, ön a második

A boldog házassághoz nélkülözhetetlen, hogy a felek nemcsak együtt, de amennyire lehet, egyénileg is tudjanak boldogulni az életben. A személyes problémák negatív hatással vannak a kapcsolatra, így igyekezzen velük megküzdeni. Fontos, hogy ne csak boldoguljon, hanem boldog is legyen.

3. A közös nyelv és a közös szeretetnyelv nagyon fontos

Oda kell figyelnünk a mai világban arra, hogy minden számunkra fontos dolog beleférjen a napirendünkbe. Ez a közösen eltöltött időre és programokra hatványozottan igaz. Ha már évek óta is vannak együtt akkor is fontos, hogy időt szenteljenek a közös programokra, mint egy randevú vagy akár csak egy kellemes séta.

4. Legyen önzetlen

Sokan ott rontják el, hogy egy-egy vita vagy veszekedés alkalmával fontosabbá válik a saját igazuk, mint a probléma megoldása vagy a másik ember érzései. Ha túl büszke nem hajlandó bocsánatot kérni, még akkor sem, ha valóban ön tévedett az negatív hatással lehet kapcsolatára, tanulja meg kimondani azokat a mondatokat, még, ha nehéz is, melyek segíthetnek békésen átvészelni a konfliktusokat, mint a „bocsáss meg” vagy az ”igazad van”.

5. Osztozzon a terheken

A kutatások szerint amellett, hogy a pénzügyek a mai napig tabunak számítanak, még a párok között is, azok az egyik leggyakoribb okai a válásoknak. Ha hosszú távon tervez erről egyeztessen párjával, ki mit fizet, hogyan alakulnak a kiadások és hogyan osztják fel egymás között a terheket.

+1 A házastárs és a háztartás kérdéskörét is tisztázzátok

Egyes házasságokban a mai napig a nőre hárul az otthon kényelmének megteremtése. Ez gyakran alapja egy kiadós veszekedésnek, fontos tehát azt is tisztázni, hogyan oszlanak meg a ház körüli feladatok.

Elolvasom a cikket