Sztárokkal nyerné meg Biden a választást

Biden rendkívül népszerűtlen jelölt, így komoly feladat lesz fellelkesíteni a szavazókat, ezért a csapata egyik nagy terve, hogy minél több hírességet és influenszert nyerjenek meg a kampánynak – írja a mandiner.hu.

Biden tanácsadói csapata sokkal fiatalabb, és sokkal inkább „woke” szellemiségű, mint például a kabinetjének a tagjai. Így nem csoda, ha a kampánytanácsadók szerint a fiatal szavazókat influenszerek és celebek segítségével kell megnyerni.

A 35 év alatti szavazók nem mennek el nagy számban voksolni, és ha elmennek, akkor leginkább a demokratákra szavaznak, azonban az utóbbi hónapok felmérései szerint Donald Trump vezet Biden előtt a fiatal szavazók körében. Egy decemberi New York Times/Siena College felmérés szerint Trump 6 százalékponttal vezet Biden előtt a 18-29 évesek között.

Ez a szám sokakat meglepett, hiszen az Z-generáció tagjaitól nem ezt várták az elemzők.

A Biden-kampány nem véletlenül akarja megnyerni Taylor Swiftet, mivel a TIME magazin az év emberének választotta.

Az elemzők véleménye megoszlik a kérdésben.

Swift valószínűleg támogatja majd Bident, azonban azok a billegő államokban élő szavazók, akiken a szavazás múlik, várhatóan nem aszerint adják le a voksaikat, hogy ki mellett kampányol a popsztár.

A republikánusoknak ambivalens hozzáállásuk van a hírességekhez,egyrészt leggyakrabban nekik vannak celeb politikusaik, másrészt az amerikai a szórakoztatóipar túlnyomóan liberális, és ha valaki konzervatívként coming outol, akkor búcsút inthet a karrierjének.

Hollywood rengeteg pénzt ad a Demokrata Pártnak, és teljesen összefolyik Washingtonnal. Nem véletlen, hogy az Obama házaspár is a filmiparban folytatta karrierjét a Fehér Házból való távozás után.

Decemberben Joe Biden egy hollywoodi támogatói rendezvényen az egybegyűlt vendégeknek azt állította, hogy Donald Trump miattuk bukott meg. Ha Biden kampánya komolyan elhiszi, hogy az amerikai sztárokon múlik a demokraták győzelme, akkor a következő évben számtalan híresség politikai véleményét kell majd végighallgatnia az embereknek.

Elolvasom a cikket