Tollaslabda ob – Szerecz a férfi bajnok, Gonda triplázott

MH/MTI
2024. február 4. vasárnap. 18:54

Az már az ob előtt biztos volt, hogy egyéniben nem lesz címvédés, mivel mindkét tavalyi bajnok, az olimpiai kvalifikációt érő pozícióban álló Sándorházi Vivien és a csekély eséllyel, de ugyancsak az ötkarikás indulásért harcoló Pytel Gergő is Iránban szerepelt a héten. Előbbi a negyeddöntőig jutott, utóbbi a 64 között búcsúzott a nemzetközi viadalon.

A trónfosztás lehetőségével a férfiaknál a hazai környezetben szereplő Szerecz Márton élt, aki három szettben kerekedett Könczöl Ádám fölé.

A nőknél szintén a Multi Alarm SE képviselője diadalmaskodott: Gonda két játszmában nyerte a finálét Szőke Mónika ellen, akivel párosban szetthátrányból fordítva együtt diadalmaskodott a döntőben. Hogy hibátlan teljesítménnyel zárja a hétvégét, arról Kis-Kasza Miklós oldalán vegyes párosban gondoskodott. Utóbbi két bajnoki címmel térhet haza Pécsről, mivel Ágai Zsomborral az oldalán a férfi duók vetélkedésében is aranyérmes lett.

Kapitány Péter, a magyar szövetség elnöke az MTI-nek hangsúlyozta, a pécsi csarnok kiváló magas színvonalú versenyek rendezésére, ezúttal is minden versenyszámban jó mérkőzéseket lehetett látni. Kifejtette, mivel az olimpiai kvalifikációért harcoló magyar tollaslabdázók Iránban szerepeltek, így kiegyenlített volt a mezőny.

„Ez nem kisebbíti egyik győztes érdemeit sem, viszont még jobb mérkőzéseket lehetett látni” – mondta Kapitány, aki Gonda triplázása kapcsán úgy fogalmazott, ennek a versenyző édesanyja, Gondáné Fórián Csilla volt a nagy mestere, többször is győzött három számban. „Ez elég ritka és nagy bravúr főleg úgy, hogy mindkét párosban új társsal az oldalán kellett nyernie.”

Kitért Kis-Kaszára, mondván, az ő tudásában, játékában már régóta benne voltak ezek az eredmények, ezúttal pedig jól jött ki számára a lépés mindkét páros számban.

Eredmények:
férfi egyes:

Szerecz Márton (Multi Alarm SE)–Könczöl Ádám (Tisza TSE) 2–1 (16, –19, 15)

női egyes:

Gonda Daniella (Multi Alarm SE)–Szőke Mónika (VSD) 2–0 (14, 15)

férfi páros:

Kis–Kasza Miklós, Ágai Zsombor (VSD) – Szerecz, Kereszti Zoltán (Tisza TSE) 2–1 (–15, 9, 11)

női páros:

Gonda, Szőke–Hart Petra, Szabó Zsófi (Multi Alarm SE) 2–1 (–21, 11, 10)

vegyes páros:

Kis–Kasza, Gonda–Horváth Csanád, Hart (Multi Alarm SE) 2–1 (–18, 19, 23)

Elolvasom a cikket