Városi csúcsrangadó Madridban

A La Ligában a Girona előtt egy ponttal listavezető Real Madrid a tíz pont hátránnyal negyedik Atlético Madridot fogadja, amelytől szeptember 24-én idegenben 3–1-re kikapott a hatodik fordulóban. S ez a címvédő csapat eddigi egyetlen veresége a bajnokságban, Hosszabbítás után az Atlétoco elbúcsúztatta a Realt (4–2) a spanyol kupa nyolcaddöntőjében.

Carlo Ancelotti, a Real edzője szerint sokat jelenthet a hazai környezet, és szurkolóik biztatása, amit bizonyít, hogy csapata ebben a szezonban tizenhárom hazai meccséből tizenkettőt megnyert, s egyszer játszott döntetlen a Bernabéuban.

Az Atlético mérlege idegenben nem jó, tíz mérkőzésből ötöt elveszített, s vereséget szenvedett legnagyobb riválisaitól, a Barcelonától és a Gironától is. Ráadásul Simeone irányításával az Atlético 18 Bernabéu-látogatásából mindössze négyet nyert meg.

„Rövid időn belül háromszor mérkőztünk az Atléticóval, ezek a meccsek nagyon kiegyenlítettek és nagyon szórakoztatóak voltak. Azt hiszem, ezúttal is így lesz – mondta Ancelotti a derbi előtti sajtótájékoztatón. Az olasz szakvezető öt sárga lapja miatt nem számíthat Tchouamenire, de megvan a játékoskerete ahhoz, hogy megszerezze a győzelmet az Atlético ellen.
A Madrid védekezése eddig hatékony volt, amit bizonyít, hogy a legkevesebb gólt kapta (14-et) a LaLiga-ban. Egy másik kulcsfontosságú pont a játékosainak támadóereje, közülük már tizenketten szereztek gólt ebben a sorozatban. Az angol Bellingham 14 góllal vezet, öt Rodrygo és Joselu követi héttel, A vendégcsapat erőssége támadásban Morata és Griezmann, ketten 24 gólt szereztek a LaLiga-ban.

Mivel a Girona szombaton este hazai pályán 0–0-s döntetlent játszott a remekül védekező Real Sociedaddal, így a Real győzelmével négy pontra növelheti az előnyét a második helye álló katalán csapattal szemben.

Elolvasom a cikket