A diagnózis kétségessé teszi a brit uralkodó jövőbeli szerepét

A hétfői meglepetésszerű bejelentés, miszerint Károlynál a rák egy formáját diagnosztizálták, elkerülhetetlenül újabb őrületet váltott ki – és ismét kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy méltányos-e elvárni egy 70-es évei közepén járó férfitól, hogy teljesítse a közfeladatok sorát.

Új munkáját egy évtizeddel azután kezdte, hogy a legtöbb férfi nyugdíjba vonul. Sokak számára úgy tűnhet, mintha a sors újabb kihívást állított volna egy olyan régóta várt uralkodás elé.

Hetvenkét évvel ezelőtt, amikor nagyapja meghalt, és édesanyja királyné lett, Károly hároméves korában lett trónörökös. Ezt a címet 70 éven át viselte – hosszabb ideig, mint bárki más.

Amióta átvette a hatalmat, meglehetősen óvatos király volt, aki az új korlátok között dolgozott, de mégis megtalálta a módját, hogy a számára fontos kérdésekre, például a környezetvédelemre összpontosítson.

Eddig úgy tűnik, hogy a közvélemény elfogadta őt: egy nemrégiben készült felmérés szerint a megkérdezettek több mint 50 százaléka szerint jó munkát végez, és csak 9 százalék volt elégedetlen.

Lassan, de biztosan letette a névjegyét királyként, de a múlt hónapban a megnagyobbodott prosztatájával kapcsolatos kezelés, és most ez a bejelentés kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogyan fogja alakítani a szerepét a jövőben.

Mint mindig, a palota most is igyekezett megmutatni, hogy az üzlet a szokásos módon folytatódik, és ragaszkodik ahhoz, hogy a monarchia továbbra is működhet és virágozhat.

A palota közlése szerint egyelőre elhalasztotta a nyilvánosság előtti teendőit, de továbbra is vállalja az állami ügyeket és a hivatalos feladatokat.

Elolvasom a cikket