A ráncok komoly szívbetegséget is jelezhetnek

Közvetlen összefüggés figyelhető meg: minél több a ránc, annál nagyobb a szívbetegség kialakulásának kockázata. Bár a kardiológusok nem elemzik a homlokráncokat, első látásra utalhatnak a lehetséges problémákra.

A fülön lévő ránc, az úgynevezett Frank-tünet szintén a szívkoszorúér-betegség indikátora, bár nem rendelkezik abszolút előrejelző pontossággal.

A bőr öregedésének két elmélete létezik:
Az első szerint a folyamat a kor előrehaladtával lelassul a lassú sejtmegújulás miatt. A második elmélet az öregedést a külső tényezőknek, például a napfénynek való kitettséggel hozza összefüggésbe, amelyek a bőrsejtek lebomlását okozzák. A napvédelem zárt ruházat, kalapok és SPF-fel ellátott termékek révén csökkentheti a káros hatásokat.

A stressz szintén hatással van a bőrre, mivel növeli a kortizolszintet, ami lebontja a kollagént és az elasztint. A tudatos légzési gyakorlatok, a meditáció és a pszichoterápia segíthet ennek kezelésében.

A kiszáradás a sejtek csökkent víztartalma miatt befolyásolja a bőr rugalmasságát. A bőr megfelelő hidratáltsági szintjének fenntartása a bőr hidratáltságának megőrzésével és az ivási rendszer fenntartásával érhető el.

Az alváshiány szintén ráncokhoz vezethet, különösen a szem alatt. Éjszakánként 7-9 óra alvás ajánlott.

Tanulmányok szerint a dohányzás felgyorsítja a bőr öregedési folyamatát, és a ráncok hangsúlyosabbá válnak, különösen az orr- és ajakráncokban és az ajkak körül. Még a passzív dohányzásnak is káros hatásai vannak.

Elolvasom a cikket